Борисов се радва, че ще произвеждаме ваксини

1
Инвестиционният проект на „Биовет" в Разград е за 400 милиона лева и чрез него ще бъдат разкрити 350 работни места
Инвестиционният проект на „Биовет" в Разград е за 400 милиона лева и чрез него ще бъдат разкрити 350 работни места Снимка: Фейсбук

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в новия разградски завод за ваксини

Инвестиционният проект на „Биовет" в Разград е за 400 милиона лева и чрез него ще бъдат разкрити 350 работни места. Капацитетът на предприятието се разширява за производството на ваксини и други медицински продукти. Ще бъде изградена и фотоволтаична централа, която да захранва завода. Където има инвестиции се подобрява средата за живот, повишават се и доходите на хората. 

Площта му е 15 хил. квадратни метра, затова Борисов го сравни с "военна база".

"Казах на ЕК, че завода ще е готов до 2-3 месеца и даже съм им обещал да им изпратим да видят на какъв етап е, какви машини има. В следващите години ваксините ще са основното. Другите когато тръгват да правят, ние сме в последна фаза на монтиране на машините. Дори и да стартират днес ще са с 16 месеца след нас. А ние за това време ще произведем стотици милиони ваксини, ще спасим стотици човешки животи", каза премиерът и допълни, че България отново показва, че в новите иновации, технологиите и науката е много напред.

Шефът на изпълнителната агенция по лекарства Богдан Кирилов коментира, че недостига на ваксини се наблюдава в целия Европейски съюз.

Борисов го допълни, че се вижда какви скандали стават с ваксини и неизпълнението на договорите. По думите му "Астра Зенека" са изпълнили едва 30% от договорите в Европа и поздрави шефа на ЕК Урсула Фон дер Лайен за усилията, които полага по темата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари