Борисов разказа 1001 приказки за служебния кабинет

0
Елате сега да слушате, все едно приказка ще ви чета, но това е суровата реалност, прикани той симпатизантите на ГЕРБ
Елате сега да слушате, все едно приказка ще ви чета, но това е суровата реалност, прикани той симпатизантите на ГЕРБ

Томислав Дончев оставял вестници до язовирите, за да се види, че се източват от служебното правителство, разказа лидерът на ГЕРБ

Горещините не попречиха на бившия премиер Бойко Борисов и днес да се разходи сред природата. Той се включи на живо от хижа Славей край Перник, където го чакаха функционери на ГЕРБ, сред които бившият финансов министър Кирил Ананиев и лидерът на младежката организация на партията Георг Георгиев.

В началото Борисов се впечатли от дрона, управляван от участник в предизборното събитие. "Радев да дойде да се учи, той с един дрон ме шпионираше", оплака се лидерът на ГЕРБ, след което пернишката структура нa партията му подари икона. После Борисов седна на сянка и извади от раницата наръч хартия. "Нали знаеш, че обичам с документи. Елате сега да слушате, все едно приказка ще ви чета, но това е суровата реалност. И това е най-доброто на най-доброто на това правителство. Може да го озаглавим: "Приключенията на Асен Василев в чудния свят на държавните финанси", започна да разказва Борисов, докато симпатизантите му насядаха на пейките около него, пише вестник Сега.

Бившият премиер цитира как преди повече от месец служебният финансов министър Асен Василев казал как бюджетът е продънен, а сега твърдял, че са открити 1,5 млрд. лв. за допълнителни разходи. "Къде ги откри, бе?! В чекмеджета ли, бе, в скринове ли, бе, в какво, бе?", възмути се той и продължи: "Ами защо ще ни стържите, бе, сладкиши? Защо ще ни стържите - че сме ви оставили най-добрите финансови показатели ли, бе, и че по чекмеджетата намирате 1,5 млрд". 

После Борисов разкритикува Асен Василев, че НАП може да проверява Владислав Горанов по публикацията на "Сега", че фирмата му е закупила имоти за над 750 000 лв., но не може да провери Бойко Рашков по медийни публикации за имуществото му. "Те в Харвард така ги учат - да можеш да кажеш и едното, и другото в едно изречение", предположи бившият премиер. 

След това Борисов заговори и за икономическия министър Кирил Петков. "Аз сега знаеш ли какво, обаче се усети другият министър, че с този номер ще яде бой, защото идват суши. Пратил да източат язовирите. Само, че ние за разлика от другите имаме структури навсякъде и ни казват, че идват и отварят крановете, за да източват язовирите. За да може да отиде да се снима след това. Аз пратих Томислав Дончев, купи си вестник с тогавашна дата. Оставил го до язовира, който е пълен. И се вижда вестникът... И вчера отидоха и спряха да източват", смее се Борисов. 

Бившият премиер предупреди симпатизантите си, че в момента хора се мачкат и плашат: "Представяте ли си го този Спецов, как прехвърля, какви далавери прави с ДДС ?! Ще ви хване тук, ще ви гепи. Видяхте ли му бункера в Костинбродско, където се крият неговите ятаци!".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари