Борисов отложи оставката за другата седмица

0
Борисов се появи облечен неофициално и придружен от Цецка Цачева
Борисов се появи облечен неофициално и придружен от Цецка Цачева Снимка: Георги Кожухаров

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отложи евентуалната оставка на кабинета си за след балотажа.

След като по време на предизборната кампания на два пъти се зарече да ще подаде оставка, ако кандидатът на партията му Цецка Цачева не спечели на първи тур, тази вечер Борисов обяви, че ГЕРБ има сили да спечели на втория тур, а ако не успее, страната отива на предсрочни избори.

Аргументът да не се оттегли е, че като самостоятелна политическа сила ГЕРБ се е представила най-добре, така че остава първа политическа сила в страната. "Казах: "Ако ГЕРБ не е първа политическа сила. Тази вечер от партиите ГЕРБ се представи най-силно, останалите се скриха в коалиции, инициативни комитети и какво ли не", обясни Бойко Борисов на настойчивите въпроси дали не се отмята от думите си.

Той добави, че разликата между Цачева и кандидата на БСП Румен Радев е около процент и ГЕРБ има всички шансове за успех на втори тур. Така че не искам да създавам какофония за една седмица в държавата, посочи премиерът.

Борисов даде да се разбере, че не смята резултатите за окончателни и очаква промяна до официалните данни. Той подхвърли, че е разочарован от резултата на Реформаторския блок, тъй като очаквал по-високо постижение от него.

В отговор на въпрос лидерът на ГЕРБ каза, че няма да приеме подкрепа за балотажа от две партии - БСП и ДПС, и повтори тезата си, че двете партии се готвят да управляват заедно.

Цецка Цачева увери, че ще има промяна в резултатите, тъй като активните хора излизат да гласуват по-късно през деня и вотът им още не е отчетен. В емоционално изказване пред медиите тя призова всички граждани, които помнят тоталитаризма, да помислят преди да гласуват на втория тур, а младите хора под 26 години да се допитат до тези, които помнят.

Борисов се появи за кратко пред репортерите в централата на ГЕРБ в административната сграда на НДК, облечен неофициално и придружен от Цецка Цачева и партийци.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари