Борисов оглави парламентарната група на ГЕРБ с 4 заместници

1
Лидерът на ГЕРБ пое официално председателския пост на парламентарната група на ГЕРБ-СДС
Лидерът на ГЕРБ пое официално председателския пост на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ пое официално председателския пост на парламентарната група на ГЕРБ-СДС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пое председателския пост на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, съобщи в началото на днешното пленарно заседание шефът на НС Росен Желязков. Решението е било взето на заседание на народните представители от ГЕРБ-СДС, предаде Euronews Bulgaria.

За заместници на Борисов са избрани Деница Сачева, Теменужка Петкова, Рая Назарян и Румен Христов.

До промяната в ръководството на групата се стигна след избора на досегашния председател Десислава Атанасова за конституционен съдия и подадената от нея оставка като народен представител.

Междувременно НС прекрати правомощията ѝ като председател на ПГ и народен представител от ГЕРБ-СДС. Церемонията по полагане на клетва на Атанасова и втория избран от парламента Борислав Белазелков ще се състои в петък.

Преди ден президентът Румен Радев атакува избора на двамата нови съдии пред Конституционния съд. Радев се спира на решението на парламента, в което изрично се посочва, че Десислава Атанасова и Борислав Белазелков се избират за срок от 9 години, вместо за 7, въпреки тълкувателното решение на самия съд за това откога започват да текат мандатите на избрани съдии със закъснение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари