Борисов обяви акция "Пречупване"

0
Полагаме огромни усилия и боят по контрабандата няма да го изпуснем, подчерта премиерът
Полагаме огромни усилия и боят по контрабандата няма да го изпуснем, подчерта премиерът Снимка: БГНЕС

В тържествена атмосфера от Асоциацията за индустриалния капитал в България (АИКБ) връчиха наградите "Икономика на светло".

Наградите са първото по рода си признание за постиженията в борбата с неформалната икономика в България. Събитието популяризира сред обществото както приноса на българските предприемачи, бизнесмени и политици за подобряването и развитието на бизнес средата, така и добрите практики за ограничаване и превенция на сивата икономика

Целта на конкурса е да открои стимулиращи примери за успехи в борбата с неформалната икономика и да награди водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивия сектор.

По този начин от АИКБ целят да повишат обществената нетърпимост към неформалната икономика, да поощрят предприемането на активни действия в тази посока и да популяризират градивната роля на бизнеса в обществото за подобряване на социално-икономическата среда.

Още на влизане в залата премиерът Бойко Борисов се поинтересува: "Изсветлява ли икономиката?". Милена Ангелова от АИКБ, която го посрещна му отговори: "Все повече".

Васил Велев приветства гостите. Колкото по-светла е икономиката, толкова повече приходи има в бюджета, по думите му. Изсветляване на икономиката е приоритет за АИКБ. Сивата икономика е отстъпила до 25%, похвали Велев.

Когато има стабилност, имаме и по-бързо изсветляване на икономиката, обясни той. Сивата икономика е по-малка, отколкото е усещането за нея, коментира още Васил Велев.

Напълно е вероятно 2020-2021 г., според него, да стигнем средно европейските нива на изсветляване на икономиката. Министър-председателят Бойко Борисов връчи наградата за личност или организация с принос в сферата. Призът отиде при Асоциация на организация на българските работодатели.

Премиерът Бойко Борисов поздрави всички номинирани. Много глупости се изговарят, бе коментарът му. Той цитира братя Карамазови. Атакува служебното правителство, че за два месеца управление има 120 милиона лева по-малко приходи.

Румъния не е поканена в Еврозоната, толкова ни ги набиваха в очите, продължи той и обеща нивото на контрабандата да падне още. Борисов обеща успешни резултати, ако ГЕРБ е на власт. Полагаме огромни усилия и боят по контрабандата няма да го изпуснем, подчерта Борисов. Акция "Пречупване" се казва, допълни премиерът, информира БГНЕС.

Можем да се поздравим с успех, коментира пред медиите след официалната част Бойко Борисов, доволен от резултатите по изсветляване на сивата икономика. Само за година тя е изсветляла с нови 10%, както показват данните на АИКБ.

По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна, щом дойде наше правителство - изсветлява икономиката, отчете премиерът. Това са повече пари за всички сектори, по думите му. Това е изключително важно, допълни Бойко Борисов и отказа да коментира странични теми.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари