Борисов: Няма да има кръгови по път Е-79, ще има кръстовище на две нива

0
Като правим нещо, трябва да го направим като хората, а не само да казваме, че сме го направили, заяви премиерът
Като правим нещо, трябва да го направим като хората, а не само да казваме, че сме го направили, заяви премиерът

На пътя Ботевград – Мездра няма да има кръгови, ще има кръстовища на две нива.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на главния път E-79 в участъка БотевградМездра, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.

Проходът Петрохан го направихме хубаво. Ще направим тук и тунели. Говоря само това, което можем да направим, и е видно, че го правим. Проектите се правят много трудно. Няма да има кръгови по път Е-79. Ще има кръстовище на две нива. Едно съоръжение е около 15 - 20 млн. лв., което ще завиши стойността. Имаме пример – пътят Русе – Бяла, където няма несмазана мантинела. Като правим нещо, трябва да го направим като хората, а не само да казваме, че сме го направили. Обходът на Враца например има само две ленти. Тук ще има 4 с 2 метра между тях. БотевградМездра стане ли, нататък ще бъде по-леко и по-равно. Фирмите натрупаха опит и правят съоръженията за по няколко месеца. Всичко се развива добре. Има огромна нова техника. Което сме обещали, ще стане“, посочи премиерът.

Забави се проектът заради инженерното решение за кръговите кръстовища. Можехме да направим кръгови, но щяха да се изтрепят хората. Затова ги спрях и кръгови няма да има, а проектът се оскъпи.

По-лесно е като даваме парите за свършена работа. Щом ръкопляскат и се радват, значи са получили заплати хората. Такъв ни е редът.

Другата седмица може да минем да видим Враца, Монтана и Видин, за да видим какво правим там. Като видя машините и самочувствието ми се вдига“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари