Борисов, кощунство е да правиш политика на гърба на скърбящото семейство в Русе!

10
Ако ще и задно салто да направиш, няма как обвързването на политиката с тежко криминално престъпление като това, споходило семейството на Бедрос Пехливанян, да ти донесе успех и нова слава
Ако ще и задно салто да направиш, няма как обвързването на политиката с тежко криминално престъпление като това, споходило семейството на Бедрос Пехливанян, да ти донесе успех и нова слава Снимка: Фейсбук

Жестокото убийство в Русе сякаш укрили лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов за нови “подвизи” в политиката

От няколко дни той прави неистов напън да ни убеди, че убийството на една жена, съпруга на местен герберски активист и последващото му разкриване, пряко зависят от състоянието, в което се намира МВР, сред като слезе от власт.

Ако има нещо “хубаво” в цялата тази работа, то е че Борисов сваля поредната си фалшива маска на загрижен и притеснен за другите човек. И без да се усети ни дава неопровержимо доказателство, че не трябва да се се вярва на нито една негова дума. Защото да решиш да трупаш политически дивиденти на гърба на чуждото нещастие си е живо кощунство. И това няма нищо общо с “конструктивната опозиция”, за каквато ни се кълне, че ще бъде от няколко месеца.

В Русе упорито се коментира, че непосредствено след като бизнесменът Бедрос Пехливанян разбрал, че съпругата му е изчезнала, а домът му ограбен, Борисов го убеждавал, да даде публично изявление, в което да обясни, че полицията не си върши работата и затова посегателството не е разкрито. Много често в миналото, слава Богу свежи са още спомените ни за този период, лидерът на ГЕРБ ни убеждаваше, че от него по-добър полицай и разследващ няма. Ако си вярва сам в казаното, би трябвало да знае, че за да се съберат доказателства за дадено престъпление е нужно време.

След като след три дни се разбра, че ченгетата са заловили престъпниците, Борисов не миряса. Побърза да сложи още малко сол в раната с пост във Фейсбук, с който отново опита да насочи светлините на прожектора към себе си: Въпреки чегъртането и в МВР, има останали достойни полицаи!”. Бившият премиер явно продължава да ни взима за “лош човешки материал”, защото и с невъоръжено око, разбирай очила, се вижда, че политическите рокади ни най-малко не касаят редовите оперативни работници, разкрили дръзкото посегателство в Русе. И че повечето от тях дори са още от времето, когато той е бил главен секретар на МВР и премиер.

Днес лидерът на ГЕРБ продължава да сипе сол в раната, гадаейки на глас какво би се случило, ако пострадалият не бе от ГЕРБ, а от “Продължаваме промяната”. Ако ще и задно салто да направиш, няма как обвързването на политиката с тежко криминално престъпление като това, споходило семейството на Бедрос Пехливанян, да ти донесе успех и нова слава. Как не се намери някой, който да дръпне на Борисов ръчната спирачка поне в този момент. Вярно, че много лесно може да му се затвори устата със статистиката на вътрешното ведомство. От нея става ясно, че всички подобни тежки престъпления, станали в последно време, са разкрити. И няма никакво място за колебания, че възможностите на оперативните звена да разплитат ужасяващите казуси са се запазили. Нищо, че Кралят - Слънце вече не огрява нашата земя. Има дори друга тенденция - възможностите на МВР са се повишили. Невероятно за Борисов, но е факт.

Пустите му спомени още напомнят и за едни много тъмни времена, в които МВР бе единствено регистратор на показни убийства. Нещо като погребален агент. Само за месеци цифрата на екзекутираните хора прехвърли 150. Тогава Борисов бе начело на професионалното ръководство, но никой от неговите политически опоненти не си позволи публично да каже нещо от рода на това да речем, че престъпните босове се гърмят, защото той оглавява службите. Безспорно е, че Бойко Борисов тогава записа в професионалната си биография най-голямата черна точка и заради факта, че нито едно от тях не бе разкрито. Помните ли, оправданията му бяха, че поголовното показно изтребване на кримките от ънърграунда се разиграва пред очите на цялото общество, защото МВР си вършело чудесно работата. Свикнали сме за 12 и кусур години, че при Борисов логиката е била такава, каквото само на него му изнася. Нищо, че в нея няма и грам рационален разсъдък.

Всъщност грешка е да спираме лидера на ГЕРБ да говори небивалици и глупотевини в най-неподходящите моменти. Може пък само така неговите най-верни пажове да разберат, че са се посветили на срамна и обречена кауза.

Мириям Саркисян, FROG NEWS

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари