Борисов: Инвестираме милиарди и пак сме на излишък

0
Последните 10 години вървим все нагоре, заяви премиерът
Последните 10 години вървим все нагоре, заяви премиерът Снимка: Георги Димитров / Vesti.bg

Последните 10 години вървим все нагоре, заяви министър-председателят Бойко Борисов на церемонията по награждаването на „Мистър и Мисис Икономика“.

Премиерът уважи престижния бизнес форум, пред участниците на който не пропусна да изтъкне положителното икономическо на страната ни. Борисов цитира данни от Световната банка, според които България отбелязва единствено възходящо развитие през последните 10 години.

Тази вечер сме се събрали на едно мероприятие за добри новини. Искам да благодаря на всички вас, които със своите умения и предприемчивост давате възможност икономиката да расте. Много лесно се проследява развитието на една държава и може да видите кога е бил застоят в България“, каза премиерът, предава Дарик.

Той увери, че въпреки голямата задлъжнялост в световен мащаб, страната ни се стреми да харчи „внимателно и пестеливо“, но същевременно инвестира в основните си приоритети. За пример той даде големите инфраструктурни проекти в София, както и строежът на магистралите „Европа“ и „Хемус“.

По този повод Борисов реши да се пошегува с факта, че дълго време хубавият път е стигал единствено до Правец, родното място на Тодор Живков: „Аз за Банкя го оставих последен“.

„Два огромни газопровода – един за втечнен газ, за да ни даде реалната газификация и един транзитен, „Балкански поток“, продължи да изрежда премиерът. Той припомни, че само за последните няколко години страната ни е похарчила милиарди левове в различни проекти.

Всичко това и пак сме на излишък", категоричен бе Борисов, който се реши да се пошегува още веднъж, но този път с новите американски изтребители. „Нови, да си хвърчат“, каза той пред препълнената зала.

Мощно инвестираме в здраве, спорт, култура, археология“, завърши изказването си министър-председателят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари