Борисов - добрият Дядо Коледа!

1
Правителството на любимата ни Партия реши да отърве братя Бобокови от главоболията с губещия проект на спортната зала в Русе
Правителството на любимата ни Партия реши да отърве братя Бобокови от главоболията с губещия проект на спортната зала в Русе Снимка: БНР

ВЕСЕЛА КОЛЕДА, BOBOKOV BROTHERS: Правителството на любимата ни Партия реши да отърве братя Бобокови от главоболията с губещия проект на спортната зала в Русе.

Борисов и министрите му ще харижат на русенските бизнесмени 20 000 000 лв. срещу мажоритарния дял в дружеството.

Така занапред държавата (51%) и общината (49%) ще плащат дълговете и ще покриват сметката от начинанието Русе да има многофункционална спортна зала. Гръмките фрази, че това е „най-успешният проект на публично-частното партньорство в България“, вече остават в историята. Частникът „направи“ и взе каквото можа – сега е ред на данъкоплатците да влязат и да платят масрафа!

С все по-оредяващо и неплатежоспособно население, Русе трудно може да посрещне повече от десетина класни културни и спортни събития на година. Идеите, че покрай залата градът ни ще се окаже притегателен център за румънската публика, също се оказаха безпочвени. Букурещ си остана „център на просветата“ и за русенските фенове.

Експлоатационните разходи на зала „Арена Монбат“ трудно се „избиват“ с рехав календар на събития. В този смисъл начинанието е обречено да губи и да разчита на дотации.

Не се и съмняваме, че братя Бобокови са си направили добре сметката и сега се изсулват с "коледен бонус" от ГЕРБ и Борисов. Остава въпросът какво ще е бъдещето на стърчащите винкели и арматури, издигащи се над унищожения бивш колодрум. Освен изградените и платени от данъкоплатците подземни гаражи, там трябваше да има мол, хотел и бизнес център...

Дай Боже, такива коледни подаръци всекиму! Явно братя Бобокови са слушкали много, а Борисов – Борисов е добрият Дядо Коледа!

Фронтално

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари