Борисов: Банкерът на ДПС Фуат Гювен се събира с Рашков

0
Хванахме ги по боксерки, все едно има чужд мъж в спалнята и още нямаме отговор, който да ни удовлетвори, заяви лидерът на ГЕРБ
Хванахме ги по боксерки, все едно има чужд мъж в спалнята и още нямаме отговор, който да ни удовлетвори, заяви лидерът на ГЕРБ

Хванахме ги по боксерки, все едно има чужд мъж в спалнята и още нямаме отговор, който да ни удовлетвори

Банкерът на ДПС се събира с Бойко Рашков. ГЕРБ е последният бастион на демокрацията, а ЦИК ще бъдат "хванати" на още две места.

Такива коментари направи лидерът на бившите управляващи Бойко Борисов от Симеоновград, предава "Дневник".

Там той беше отишъл, за да се види с кмета на града от ГЕРБ Милена Рангелова, чиито син и съпруг бяха задържани, впоследствие освободени, в акция на МВР срещу купуването на гласове през седмицата. Впоследствие Борисов посети и село Малко Градище, община Любимец, в което също по подозрение за купуване на гласове бяха задържани кметът Мария Писарова, също от ГЕРБ, и нейният съпруг, който имал магазин за хранителни стоки.

След седмица, в която вътрешният министър Рашков замеси и името на Борисов в отклоняването на милиони за строежа на магистрала "Хемус", бившият премиер премина в контраатака. Борисов още веднъж призова Рашков да каже коя е банката, през която са "прекарвани парите", за да може "да го осъди". Съобщи, че във вторник (9 ноември) ще заведе дело заради обвиненията на Рашков.

За да отговори на коментар на Рашков, че ГЕРБ и ДПС са се срещали в Цигов чарк, Борисов повтори, че нито той, нито неговите заместници са оторизирали когото и да е да говори с която и да е партия. За такава среща съобщи на 5 ноември министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Според него на нея се е говорило за коалиционно управление след изборите между ГЕРБ, ДПС и една лява формация.

"Когато искам да говоря с ДПС що ще се крия някъде, ще ги поканя официално, ще седнем и ще говорим, нормално, парламентарно представена партия. Нинова не се е чувала от година с мен по телефона, когато имаше пердложение за дебат. Те я сапунисват и нея, заради измамата, която правят, да не броят контролните талони", каза Борисов, явно имайки предвид общото гласуване на представителите на ГЕРБ, БСП, ДПС и "Има такъв народ" в ЦИК за броене на разписките, което бе отхвърлено от Върховния административен съд.

След това Борисов заяви, че Рашков е бил на лов в петък с Фуат Гювен, когото представи като банкера на ДПС.

"Помните ли безмитните магазини, бензиностанции, техен собственик беше Фуат Гювен. Били ли са на лов в Ракитово с Бойко Рашков в петък? Какво ги е сближило преди 20 години? Банкерът на ДПС се събира с Бойко Рашков", констатира Борисов. Публикация за такава ловна среща прави вчера близкият до ГЕРБ сайт "Пик".

Бившият премиер добави, че ГЕРБ са последният бастион на демокрацията, а останалите партии ще започнат да разсъждават как "сега с ДПС са се договорили чрез Гюлен". Даниел Митов му пригласяше, че Държавна сигурност е взела властта и иска да я задържи.

Бившият премиер отново се върна към въпросите, които повдигна вчера - за наличието на 232 допълнителни машини за гласуване в склада на фирмата-доставчик "Сиела Норма" в столицата.

"Хванахме ги по боксерки, все едно има чужд мъж в спалнята и още нямаме отговор, който да ни удовлетвори", илюстрира неговия поглед върху ситуацията Борисов. Според него машините са докарани с полицейски конвой в склада, като според него това е признак за далавера. Добави, че само Бойко Рашков може да влиза в склада, а на него доверие нямал.

232 хил. гласа от машините били за партиите, които "няма да влязат", като спомена коалицията на Мая Манолова и обвърза казуса с нежеланието на партии да се броят контролните разписки от машините. След сигнала на ГЕРБ обаче планът нямало да се осъществи и Борисов премина към следващата тема - ЦИК осигурил на ГЕРБ две машини, с които да обучават населението по места как се гласува, но в тях било заложено гласуване единствено до бюлетина с номер 22, а номерът на ГЕРБ бил по-висок.

След вчерашното призоваване на журналистите да проверят склада на "Сиела Норма", днес тонът бе различен и Борисов изнервено нахока репортер, че му задава "три пъти същия глупав въпрос" за принципното обучение за машинно гласуване, а не за конкретна партия.

Обиколка на "репресираните"

В Симеоновград Борисов бе придружен от заместник-председателя на партията Даниел Митов. След като местният кмет Милена Рангелова представи случая при, който полиция е влязла в дома й, за да открие "таблица с гласовете на всички партии от предишни избори, преснимани лични карти на застъпници и 120 лева в джоба на мъжа й", който е бил задържан заедно със сина ѝ, а впоследствие освободен, се намеси Митов.

Той попита къде са другите партии когато се безчинства. Намеси сцените с насилие срещу протестиращи до колоните на Министерския съвет по време на управлението на ГЕРБ, които по думите му партията била осъдила. Фактите обаче показват, че тогавашният вътрешен министър Младен Маринов и наследникът му Христо Терзийски понастоящем са кандидати за депутати от партията. Въпреки това Митов поиска подкрепа сега от правозащитниците и останалите партии.

Борисов пък декларира, че не е дал 1 стотинка за купуване на гласове, като попита каква полза би имала партията от 500, 1000, 5000 или дори 50 000 гласа, което било 1-2 депутати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари