Борисов: Ако не е кръг, а елипса, няма да могат да карат варненци

1
Ако беше лесно, комунистите щяха да го строят, заяви премиерът
Ако беше лесно, комунистите щяха да го строят, заяви премиерът

„Тази елипса, която виждат варненци, ако не е кръг, а е елипса, няма да могат да карат, 4 см има разлика в денивелацията, защото проектантите така го бяха направили.”

Това заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от Нова телевизия. Той изненадващо инспектира кръговото кръстовище на новоизградения бул. „Васил Левски” във Варна.

Новото кръгово предизвика много коментари в социалните мрежи.

На припомнянето, че новото кръгово движение е отнесло доста критики, Борисов коментира: "Ако е било лесно, щяха да го строят и комунистите!"

Трябва да се помисли за последния светофар – още едно кръгово да се направи”, заяви премиерът.

Сега сме предложили втория мост на „Аспарухово” за публично частно партньорство”, каза Борисов.

Бойко Борисов говори и за строежа на АМ "Хемус". Според Борисов има възможност да се напредне в частта на магистралата след Ябланица. И отново нападна социалистите, без да споменава БСП, като каза, че "веднага след като излязохме в опозиция, закона за предварителното отчуждаване го махнаха, за да не може да се строи, с години се чака." "Поне две години сме загубили за "Хемус", едва тази година приключват отчужденията за Търговище. Нарочно го направиха, аз съм убеден", подчерта той.

"До 2022 г. до Търговище ще ходите със сигурност по магистрала и между Плевен - Ловеч, дотам ще стигне, до тенекиения хан, - обърна се към медиите Борисов.  - Проектираме усилено до Търново, сега проектират Търново - Търговище, ударно ще се построят, така че 2024 година да е цяла", каза за магистрала „Хемус” Борисов.

"Едно 20 процента БВП ще се вдигне, обзаложил съм се с Горанов - той смята, че ще е повече", продължи премиерът. 

Премиерът бе в морската столица заедно с финансовия министър Владислав Горанов. Придружаваше го кметът на Варна Иван Портних и митрополит Йоан.

Запитан дали очаква смирена предизборна кампания, Борисов отговори рязко: "Това не ме интересува! Ние виновните от ГЕРБ сме ги отстранили от всички държавни постове! Има проверки, ще покажат!"

И добави какво вижда, като се върне в спомените: "Това е може би 50-ят обект от някоя бара, за която никой не е вярвал, че ще стане!"

Борисов подчерта, че е направено всичко възможно булевардът да бъде открит за Великденските празници, за да могат варненци и гостите на града да свикнат с пътната отсечка.

Според премиера няма нищо притеснително във формата и наклона на кръстовището между булевардите „Васил Левски” и „Цар освободител”, което стана обект на критики.

Акт 16 ще бъде издаден след окончателното полагане на маркировката и приключване на най-дребните довършителни работи. Едва тогава ще подпиша документите, съобщи Иван Портних.

Държавата гледа сериозно на проекта за втори Аспарухов мост. В момента се търсят варианти за публично-частно партньорство за изграждането на второ съоръжение на Варненското езеро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари