Борислав Сандов: Ако Гешев или Сафаров изкарат ключова информация, ГЕРБ-СДС ще бъде принудена да се смири

0
С първия мандат правителство няма да има, категоричен е бившият министър
С първия мандат правителство няма да има, категоричен е бившият министър Видео: NOVA

С първия мандат правителство няма да има, категоричен е бившият министър

Извън парламента, в други ключови институции в държавата, се случват бурни процеси, които е възможно да повлияят и на съставянето на редовно правителство. Това заяви в студиото на „Денят на живо” по NOVA Борислав Сандов, бивш министър на околната среда и водите.

Говоря за съдебната система. Ако утре Иван Гешев или Борислав Сарфаов решат да извадят ключова важна информация, ГЕРБ-СДС, или друга политическа формация, може да е принудена да се смири. Неща, които сме говорили през последните години - за завладяна държава, сгрешен модел на структура на прокуратурата и лошо управление, се показа за 2 дни”, обясни Сандов.

С първия мандат правителство няма да има, категоричен е бившият министър. „Това е все по-категорично, освен ако няма игра с кворума или няма ново завъртане от страна на някоя от парламентарните групи, различна от ПП-ДБ. Единственият вариант е някоя формация да не влезе в залата. Както разбрахме джентълменските споразумения важат донякъде. Нагледал съм се през годините на повратното мнение и отношение от страна на ГЕРБ. Особено предвид, че лидерът на партията е Бойко Борисов, който сутрин казва едно, а следобед – друго”, обясни Сандов.

Според него е възможен кабинет с втория мандат, „ако разумът в останалите партии надделее”.

На въпрос ще сменят ли ПП-ДБ кандидата си за премиер, той обясни, че по-скоро биха подкрепили акад. Николай Денков, но ако в рамките на коалицията е възможно да се стигне до по-различно решение предвид политическата ситуация.

За строителството на АМ „Струма” в района на Кресна:

Очаквам да лъсне нещо, което се говори из коридорите на парламента. Опасявам се, че служебното правителство е влязло в схемите на предишните правителства. Това няма да е магистрала, а скоростен път. Плащаме над 1 млрд. лв. за път, който ще върне обратно жертвите в Кресненското дефиле”, обясни Сандов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари