Борис Джонсън се изви за "Партигейт", но не подаде оставка

0
"Разбирам и ще се поправя", каза Джонсън
"Разбирам и ще се поправя", каза Джонсън Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън се извини, след като доклад за партита в резиденцията му на "Даунинг стрийт" в разгара на локдауна разкритикува сериозните грешки, допуснати от Даунинг стрийт и премиерската канцелария, предадоха Ройтерс и БТА

В доклада си висшата държавна служителка Сю Грей осъди поведението на работещи в правителството като "трудно за оправдаване" в условията на локдаун.

"Искам да се извиня", каза днес Джонсън в парламента. "Извинявам се за нещата, които просто не направихме както трябва и се извинявам за начина, по който се отнесохме към този въпрос". Той каза, че правителството трябва да си извлече поуки от критиките и обеща, че ще промени начина си на работа на "Даунинг стрийт".

"Разбирам и ще се поправя", каза Джонсън. "И искам да кажа на гражданите на тази страна. Знам какъв е проблемът и той е дали на това правителство може да се вярва, че ще изпълни обещанията си. И аз казвам: да, може да ни се вярва, може да се ни се вярва, че ще изпълним обещанията си", подчерта той.

Британската полиция ще се свърже до няколко седмици с когото е необходимо, за да зададе въпроси за купоните по време на локдаун, заяви днес полицейската служителка, наблюдаваща разследването. Имаме материали, предоставени този петък - доста над 500 страници и над 300 снимки, каза пред репортери командир Катрин Роупър. Тя каза, че не знае кои точно са хората, с които полицията ще се свърже, но разследването се съсредоточава върху индивидуални нарушения на разпоредбите за справяне с ковид. "Ще се свържем с хората, от които искаме да получим допълнителна информация по редица въпроси", каза Роупър. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    ttt
    Заглавие: Борис Джонсън се изви за "Партигейт", но не подаде оставка. Редактор: Звездомира Николова. И как се изви Борис Джонсън? Или сте некадърни да пишете глупости, или сте още по-некадърни да публикувате без да четете.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари