Борбата за канализация продължава, протестиращи искат ден за диалог

0
Борбата за канализация продължава, протестиращи искат ден за диалог
Снимка: Бряг

Инициативния комитет на жителите на кварталите "Средна кула" и "Долапите" изразяват своето неудовлетворение след срещата с министър Искра Михайлова в писмо до областния управител на Русе.

Протестиращите искат още да се насрочи ден за диалог по повод на канализацията, тъй като протестните действия няма да спрат.

Цялото писмо на Инициативния комитет до областния управител следва:

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ,

С настоящото писмо, членовете на Инициативния комитет и всички жители на кварталите Средна кула и Долапите бихме искали да изразим неудовлетворението си от резултата от провелата се на 12 март в столицата среща с министъра на околната среда г-жа Искра Михайлова. Въпреки, че тогава наши представители връчиха на г-жа Михайлова подписка с близо 2 000 подписа в подкрепа на изграждането на канализация на двата квартала до края на 2014г., след разговора стана ясно, че финансовият ресурс по оперативната програма „Регионално развитие“ е изчерпан и реализирането на проекта се отлага за следващия програмен период. Това решение е неприемливо за нас, тъй като всеки ден ние живеем със страх за нашите живот и здраве и тези на децата ни. Считаме, че въпреки изчерпания ресурс по оперативната програма, е наложително да бъдат търсени други варианти за финансирането на проекта. Като добросъвестни данъкоплатци, смятаме че държавата трябва да се отнесе отговорно към решаването на проблема и да намери други източници за финансирането на проекта.

В тази връзка предлагаме да организирате ден на диалога, на който да присъстват народните представители от 19-ти МИР, кметът Пламен Стоилов и представители на Общинския съвет в Русе. Считаме, че подобна инициатива трябва да бъде проведена още в следващите няколко дни и ще допринесе за предлагането и разглеждането на други варианти за намиране на средства за изграждането на канализацията на двата русенски квартала до края на тази година. Ние сме готови да бъдем домакини на подобна среща и считаме че нейното място е в някой от двата квартала. Междувременно, Инициативния комитет и всички граждани на Средна кула и Долапите ще продължат протестните си действия, до намирането на адекватно решение на проблема, което ще разреши реализирането на проекта до края на тази година.

Разчитаме на Вашето държавническо отношение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари