Борбата на медицинското чудо Кърсти приключи

0

Целият живот на Кърсти е борба - да покаже, че животът си струва, да го превърне във висша ценност и дори да го надскочи.

Днес Кърсти я няма, но остават добрите й дела. Тя е един от най-популярните хора във Великобритания.

Благотворителните й кампании привлякоха някои от най-популярните личности на планетата, които се включиха в нейната битка, предава Канал3.

Смелата млада жена спечели сърцата на цяла Англия. Неслучайно е носител на наградата Дете-кураж. Кристи се ражда със сърце наобратно. Лекарите не давали надежда на родителите й. Смятали, че ще бъде напразно да ги изпълват с илюзии, че малкото им 4-годишно русокосо момиченце може да доживее повече от няколко седмици. 

Кърсти се оказва костелив орех. Миналият месец тя отпразнува 20-годишнина. Тя неуморно събираше средства, за да популяризира рядкото заболяване и да направи един ден лечението му възможно. Битката обаче е твърде трудна за това момиче, което остава в тялото на дете през целия си кратък живот. Бъбречна инфекция слага край на битката, но не и на войната. Защото Кърсти има много последователи, вдъхновила е страшно много хора да продължат делото й. 

През годините младото момиче запозна обществото с проблемите на хората като нея личности от ранга на кралица Елизабет Втора, сър Алекс Фъргюсън, Дейвид и Виктория Бекъм. Всички те участваха в нейните кампании, благодарение на които болница в Манчестър събила над 7.5 млн. лири в помощ на болните деца. Кърсти не само успява да води успешна благотворителна дейност, но показва, че болестта няма силата да попречи на развитието й - записва се в колеж, където учи социални дейности, свързани с подпомагането на деца. 

Тя е починала рано тази сутрин, потвърди говорител на семейството й.

Поклон!

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари