„Борба и обич“ събра младежи от пет държави в Русе

0

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров заедно с народния представител г-н Искрен Веселинов връчиха наградите на победителите в Първия международния фестивал на поетичния театър „Борба и обич“.

Г-н Григоров приветства победителите и им пожела нестихващ ентусиазъм и още множество творчески успехи.

При индивидуалните награди отличителна награда за женска роля и по-специално за изключително присъствие на сцената беше връчена на Хелена Стоянов от ОУ „Христо Ботев“ в Димитровград, Сърбия за участието й в спектакъла „Пътища възрожденски“. Също отличителна награда, но за мъжка роля получи Данаил Александров за превъплъщението си като Орфей в постановката „Орфеев белег“.

С голямата награда за женска роля бе удостоена Ксюша Гудименко от Киев за участието си в „Изпепеляващата страст по свободата“. Кире Атевски от Велес, Македония, участник в спектакъла „Пранги“ по стихове на Яворов грабна голямата награда за мъжка роля.

При генералното класиране първото място бе отредено за детско-юношеска студия към Академичен театър „Колесо“ – Киев за постановката „Изпепеляващата страст по свободата“, второто място получиха студентите от трети курс „актьорско майсторство“ от Пловдивския университет за „Сердарят“ от Гр. Пърличев, а трети станаха ОУ „Йордан Йовков“ от Тутракан за „Поема за България“. Специална награда беше връчена на ОУ „Христо Ботев“ от Димитровград за „Пътища възрожденски“. Голямата награда в генералното класиране получи Младежка сцена „Артистисимо“ при Военен клубРусе.

Организаторите връчиха и по една награда на ръководителите на групи от Сърбия и Македония. Освен това специална награда получи и Александър Милчев за ролята на първожреца в „Орфеевия белег“.

В събитието участваха представители на България, Сърбия, Македония, Украйна и Румъния, а журито включваше г-н Ивайло Диманов, председател и г-жа Диана Шошева и г-жа Мариана Крумова, актриси от Русе.

Фестивалът се проведе под патронажа на вицепремиера по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов и е в рамките на стартиралата през 2017 г. програма „Чрез изкуство към патриотизъм“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари