Бор премаза две коли в София

1
Мощният вятър скъса електропроводи, събори покриви, прекърши дървета
Мощният вятър скъса електропроводи, събори покриви, прекърши дървета Видео: БНТ

Жълт код за силен вятър в 21 области на страна. Според синоптиците, поривите могат да достигнат на места до 24 метра в секунда.

Мощен южен вятър удари снощи София, вследствие на което са скъсани електропроводи, съборени са покриви, прекършени са дървета. Аварийни екипи цяла нощ и днес през през целия ден отстраняваха щетите.

12-метров бор с дебелина в основата от 70 см е рухнал и е премазал две коли. Екип на БНТ откри собственичката на единия от смачканите автомобили.

Собственичка на пострадал автомобил: Силен вятър, дървото падна. Падна върху автомобилите и това е. Не са идвали застрахователи. Свързах се с тях по телефона. Казаха, че ще дойдат с репатрак и ще вдигнат автомобила.

Владимир Сотиров живее в столичния квартал "Княжево" и не си спомня досега такава буря.

Владимир Сотиров: Беше доста силна буря. Значи, 70-80 километра, може би и повече имаше, в час. Щети има много. Ето тука се виждат. Надолу по реката също има. От другата страна. Тука не знам как ще се оправят нещата.

Други засегнати от бурята райони са "Лозенец", "Гора Баня", "Банкя", "Симеоново", "Драгалевци" и Герман.

Красимир Димитров, директор „Аварийна помощ и превенция" към Столичната община: От вчера вечерта 196 сигнала са получени към нашата служба към Столична община. 98 от тях са свързани с клони и паднали дървета върху автомобил. За щастие, нямаме пострадали хора и нямаме информация за ранени.
Имаме към 42 сигнала за прекъсване на електорснабдяването към съответните райони.

До късния следобед екипи на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) отстраняваха аварии по два основни за столицата електропроводи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари