Болница без тоалетни, но с улични кучета

1
Болница без тоалетни, но с улични кучета
Видео: Нова телевизия

Пореден абсурд този път в малка провинциална болница у нас. Става дума за общинската болница в Дулово. Оказва се, че достъпът на пациенти до санитарните възли в здравното заведение е невъзможен, тъй като са под ключ.

Така, за да удовлетворят своите физиологични нужди, хората са принудени или да търсят алтернатива в съседните заведения, или да ползват двора на болничното заведение.

Болницата в Дулово е единственото здравно заведение в общината с над 30 000 души население. В сградата на лечебното заведение, освен 5-те болнични отделения, са разположени и кабинети на семейни лекари. Затова и там напливът от хора е огромен. Оказва се обаче, че, ако на някого му потрябва тоалетна, трябва да се въоръжи с голямо търпение или да търси спасение извън сградата.

Голяма част от пациентите на болницата не знаят, че могат да ползват санитарния възел. Други пък не го правят заради неудобство. От болничното ръководство отрекоха, че са издали разпореждане тоалетната да се ползва единствено от пациенти, които идват за изследвания.

Оказва се, че освен тази абсурдна ситуация, в здравното заведение заедно с лекари и пациенти свободно се разхождат и бездомни кучета. От общината в Дулово признаха, че не са запознати с проблема със заключващите се тоалетни в общинската болница и обещаха веднага да потърсят решение.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари