Болницата в Котел спира работа

0
Местната власт иска помощ от Асен Меджидиев
Местната власт иска помощ от Асен Меджидиев Снимка: "СБР - Котел"

Обяснението в сайта на лечебното заведение е, че това е временно, а причината - няма персонал

Специализираната болница за рехабилитация в Котел престава да работи от утре, 1 юни. Това гласи съобщение публикувано на сайта на лечебното заведение, а обяснението е, че няма персонал.

"От 1 юни 2023 г. "СБР-Котел" ЕООД временно преустановява приема на пациенти, поради невъзможност за предоставяне на медицинските услуги във връзка с напускане на работници и служители", гласи съобщението.

По-рано Общинският съвет в Котел прие декларация срещу закриването на болницата и поиска от принципала - Министерство на здравеопазването връщането на персонала в нея. Председателят на Общинския съвет Христина Чолакова обяви пред БНР, че специалистите са напуснали, заради неизплатени заплати.

"Настояваме Министерство на здравеопазването да намери механизми, да намери юридическата формула, по която да заплати дължимите към работещите в това лечебно заведение трудови възнаграждения".

Призивът на местния парламент към Министерство на здравеопазването е медиците да бъдат върнати на работа, защото в противен случай болницата няма да може да функционира.

"За това един от апелите ни към министъра на здравеопазването е да се влезе в контакт с бившите работещи, за да могат те да бъдат убедени или мотивирани по-скоро, да бъдат върнати на работа", каза Христина Чолакова.

Тя каза още, че народните представители от областта ще бъдат информирани с цел проблемът да бъде поставен и от парламентарната трибуна. Телефоните на болницата и днес не отговарят на позвъняванията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Ivo
    Все пак,трябва да има болница,има и българи,но явно няма кой да работи,така ще е,след като на власт за,ГЕРБ,и цялата шайка от боклуци около него!И пак гласувайте за тях..
  • 7
    1
    ...
    Някой ходил ли е в Котел скоро ? 70%, а може и повече черни неграмотни цигани. Какъв точно персонал да се задържи там с такова население от примати ? А защо са там знаете ли ? Секат гората наоколо, като скакалци, има дърва да си греят тлъстите безработни гъзове. Аз изпаднах в ужас, като минах наскоро от там. Агресивни погледи на мизерни черни мангали на всяка крачка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари