Болните от КОВИД не могат да гласуват на изборите

0
Все още ковид инфекцията е сравнена с особено опасните инфекции и се налага карантина, каза министърът на здравеопазването
Все още ковид инфекцията е сравнена с особено опасните инфекции и се налага карантина, каза министърът на здравеопазването Снимка: Министерство на здравеопазването

Все още ковид инфекцията е сравнена с особено опасните инфекции и се налага карантина, каза министърът на здравеопазването

Хората, поставени под карантина заради ковид, няма да могат да гласуват. Това съобщи в "Денят започва" по БНТ д-р Христо Хинков, министър на здравеопазването.

"Този закон за здравето трябваше да бъде приет с промените и с поправките, които ние своевремнно бяхме предложили в парламента. За съжаление все още действа принципът там, че ковид инфекцията е сравнена с особено опасните инфекции и се налага карантина."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    2
    Русенец
    Значи така, когато гласуваме за парламент и депутати, може да се гласува, но когато сме изправени пред най-важните избори - местните, не може да се гласува. Ами след като вече е въведено предложение за изменение на Закона за здравето да се вземе решение от Централната избирателна комисия за гласуване с подвижните избирателни секции. Това е накърняване на основни политически права, а именно правото да се гласува. Това е безсрамие. Интересно е какво ли ще отговорят от Европейския съд по правата на човека. Дали за тях ще е от значение дали има пандемиична обстановка или не. Някой е поставен под карантина и не може да гласува, а има желание. Това вече е правено и е измислено от Централната избирателна комисия. Но уви, тотално бездействие и нехайство. Явно наистина държавата ще бъде съдена в ЕСПЧ
  • 9
    1
    мм
    Те здравите няма да отидат вие за болните говорите ,а много интересно как ще го разберете че е болен за да не гласува не се знае малоумници!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари