Болни от ковид пътници се качиха да пътуват в автобуса от София, но в Бяла припаднаха

0
"Трябвало да се приберат, за да не заразят близките си, на които са били на гости по Коледните празници в София. Автобусът е бил пълен до краен предел!“, разказа Димитър Димитров
"Трябвало да се приберат, за да не заразят близките си, на които са били на гости по Коледните празници в София. Автобусът е бил пълен до краен предел!“, разказа Димитър Димитров Снимка: dnews.bg

Безотговорни пътници, болни от коронавирус, стреснаха пълния автобус по направлението София - Силистра

За случая съобщи прокуристът на болница „Юлия Вревска“ в Бяла Димитър Димитров, предава Русе Медиа

На 30 декември около 17:30 часа екипът на Спешна помощ в Бяла е бил повикан да транспортира до приемния кабинет на болницата двама души от автобуса. Единият е бил с отпадналост, гадене и повръщане, а другият само с отпадналост.

По утвърдения алгоритъм се започва измерване на температура, кръвно налягане, ЕКГ и антигенен тест. Антигенният тест и на двамата беше положителен. Хората изобщо не се изненадаха, защото те знаели че от 25 декември са положителни, но трябвало да се приберат, за да не заразят близките си, на които са били на гости по Коледните празници в София. Автобусът е бил пълен до краен предел!!!“, разказа Димитър Димитров.

Заразените е трябвало да бъдат под карантина за 14 дни, както изискват разпоредбите, а контактните им лица – да стоят у дома 10 дни. Двамата с ковид обаче решили на своя глава да си заминат обратно, без да се притесняват, че носят риск за толкова много хора в автобуса. Предстои РЗИ да им състави актове и да ги глоби, а пътниците в автобуса вероятно ще бъдат поставени  под 10-дневна карантина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари