Боклукчия дарява печалбата си от тотото на сираци

2
Неочакваната помощ свише идва отново в тежък за мъжа момент
Неочакваната помощ свише идва отново в тежък за мъжа момент

"От 30 години съм боклукчия и оттогава изравям и реставрирам икони, кръстове и Библии от сметищата. От 25 години се грижа за сираци и им помагам както мога. Не знам, сигурно Господ вижда, че го правя не за някаква отплата, а просто ей така. Знам обаче едно! Всеки, който се е родил, следва да остави диря след себе си на този свят. Решил съм моята да е помощта за децата, от които никой не се интересува", споделя пред "България Днес" 60-годишният бивш миньор от село Леденик Христо Атанасов.

Преди броени дни той спечели 24,5 хил. лв. За 10 години това е 4-а печалба от лотарията, която благородният човек печели. Всяка стотинка той е влагал в здравето и бъдещето на своите възпитаници. В момента при бай Христо живеят 22 сираци, които го имат за свой баща.

Неочакваната помощ свише идва отново в тежък за мъжа момент. От близо месец в къщата му приют няма ток. Работата през зимата намалява, а основното препитание на "семейството" – сметището, не дава много.

Преди дни Христо и момчетата изкарват някой лев от боклуци, които бързо разпределят по пера в бюджета. Един от младежите предлага с остатъка да пуснат тото. Ентусиазмът завладява всички. Те правят листчета с цифри от 1 до 49 и така избират печелившите числа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари