Боил Банов: Може би има как да възобновим делото за Ларгото

0
Злонамереността в този случай е видима, обяви министърът на културата по повод пропуснатите неустойки за ремонта
Злонамереността в този случай е видима, обяви министърът на културата по повод пропуснатите неустойки за ремонта Видео: БНТ

"Злонамереността при случая със столичното Ларго е видима".

Това обяви министърът на културата Боил Банов пред БНТ, запитан за факта, че неговото ведомство е закъсняло да обжалва по делото срещу изпълнителя на ремонта на Ларгото и така няма да получи дължимите неустойки за 754 000 лв. Според Банов, в случая има замесени служители на неговото министерство.

"Изчакваме да се произнесе прокуратурата - каза той. - Днес говорих с правния ми екип, има възможност да се възобновят делата. Трябва да се борим да защитим обществения интерес. Може би ще успеем да възобновим делата и това ще бъдат едно добро възмездие за всички, които милеят за българската култура".

В края на ноември обаче Банов говореше друго - че държавата е защитила своя интерес по делото срещу фирмата-изпълнител на ремонта. Той тогава отхвърли варианта да подаде оставка и прехвърли изцяло отговорността си на шефката на юридическата дирекция в Министерството на културата (МК) и още един човек от екипа й. Банов се изкара жертва на вътрешен саботаж, защото действията на служителите му не се съгласували с него.

Пред БНТ тази вечер министърът обяви, че в бюджета за култура е предвидено увеличение с 22 млн. лв., но "не може сектори, изоставени от десетилетия, да тръгнат отведнъж. Мечтата ми е да вървим заедно с образованието. Много е ключово да се грижим да създаваме образовани хора, за да движат напред обществото".

Банов обаче подчерта, че е подсигурено 10-процентовото увеличение на заплатите в администрацията в неговия сектор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари