Бойко ще спасява паметника на Бузлуджа

0
2 500 000 лева са нужни да се спре разрухата на паметника
2 500 000 лева са нужни да се спре разрухата на паметника

"Показаха ни много интересен проект за реставрация на паметника на Бузлуджа, ще го разгледаме и ще се опитаме да спрем разрухата там".

Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по време на откриването на новия Музей на розата в Казанлък, предаде Агенция Фокус“.

Той поясни, че е разговарял с архитект Дора Иванова, автор на проекта, която е заявила, че 2 млн. 500 хил. лв. са нужни само , за да бъде спряна разрухата и да бъде паметникът консервиран.

„Проф. Овчаров ми обеща да се занимае, на него му вярвам , и да ми каже след това какво можем да направим”, допълни министър-председателят.

Във връзка с това, че Европа би дала пари, за да се превърне Бузлуджа в музей на тоталитарното изкуство, Борисов заяви, че е противник на това, да се отричат непрекъснато неща с квалификации , че те са тоталитарни

. „ Готов съм да говорим и за този паметник на културата или символ и да дадем на архитектите и професорите да ни подготвят нещо, което да е добро за всички. Не искам да дразня никого. Това ще е добре за държавата и ще съм готов да го направя, без да слагам епитети преди това“, заяви премиерът Борисов.

Дадоха ми проект за Бузлуджа, ще дам и на БСП да го видят, ако искат да направим нещо заедно, за да предотвратим разрухата там, и да не се приема, че правим нещо срещу някого”, заяви още Борисов.

Във връзка с открития Музей на розата премиерът коментира, че е много интересен за малки и големи. „В тези прекрасни паркове и това, което направихме за Казанлък, мисля, че е като венец за Празника на розата днес”, допълни той.

По отношение на популяризиране на националния символ – розата, Борисов заяви, че фактът, че на Празника на розата присъстват над 15 посланици – от Япония, Русия, САЩ, Палестина и др. е достатъчно показателен за популярността на този символ.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари