Бойко Ноев: Бойко Борисов много трудно ще нулира брояча на грехове, трябва да се оттегли!

0
Кирил Петков не може да уплътни ролята на държавник и внася допълнителен раздор в опциите за съставяне на правителство, смята бившият министър на отбраната
Кирил Петков не може да уплътни ролята на държавник и внася допълнителен раздор в опциите за съставяне на правителство, смята бившият министър на отбраната Видео: bTV

Кирил Петков не може да уплътни ролята на държавник и внася допълнителен раздор в опциите за съставяне на правителство, смята бившият министър на отбраната

"В това, което Си Ен Ен съобщи, няма нищо тайно - кабинетът от доста време казва, че полага усилия за опазване на българското въздушно пространство, особено след като предстои изтребителите МиГ да бъдат пенсионирани."

Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV бившият министър на отбраната Бойко Ноев за МиГ във връзка с информацията на американската медия, че България е предложила да дари своите МиГ-29 на Украйна. Българското Министерство на отбраната твърди, че не е имало разговор за безвъзмездно предоставяне на изтребители, но не отрича, че е имало разговори за "триъгълни сделки"

В съобщението на Министерството на отбраната не се отрича че са водени разговори. Чест им прави, че се правят опити да се реши въпросът, защото когато МИГ-овете бъдат пенсионирани, ще се задава въпросът защо е допуснато въздушното ни пространство да остане без охрана, заяви Ноев.

"За съжаление, въпросите за сигурността и отбраната се политизираха. Според мен президентът зае по-остра позиция и нарече тези, които искат да се помага на Украйна войнолюбци, когато те всъщност са за стигане до мир. Това доведе до разправия и стигаме до сегашната ситуация, когато в сряда ще се събере новото Народно събрание. Трябва да престане тази игра на котка и мишка опитите да се угоди на част от избирателите, които по някаква причина са индоктринирани в полза на Путин. Трябва да им се обясни, че когато не предоставяме оръжия, това приближава войната до нашите земи и увеличава възможността орките от север да дойдат в нашите земи", посочи бившият военен министър.

"Критиците на служебното правителство трябва да обърнат особено внимание на доклада на Министерството на отбраната - там има доста остри позиция спрямо Русия, каквито нито едно правителство досега не е заемало. Ние изцяло се солидаризираме с най-ревностните евроатлантици. Това е много хубаво и означава, че в България може да има консенсус по такива важни въпроси на националната сигурност", отбеляза Бойко Ноев.

Той коментира и очакванията от новото Народно събрание.

"Бойко Борисов се надява, че може да нулира броячът на греховете. Не вярвам, че това ще му се удаде, много трудно ще се получи. Затова трябва да се оттегли. Той е дал много на България, но има и много за какво да му се търси отговорност. От другата страна има някои нереализирани държавници. Кирил Петков не може да уплътни ролята на държавник и внася допълнителен раздор в опциите за съставяне на правителство. Президентът трябва да помисли как могат да се търсят допирни точки, а не конфронтация. Нека във встъпителната си реч в сряда да бъде умерен и да хвърли мостове", каза Ноев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари