Бойко Никифоров подава сигнал до прокуратурата за самоуправство и нарушаване на човешките права

0
От Бъдеще за Русе събират всички въпроси на граждани, които не са били допуснати до диалога с президента и зам.-шефа на ЕК Тимерманс
От Бъдеще за Русе събират всички въпроси на граждани, които не са били допуснати до диалога с президента и зам.-шефа на ЕК Тимерманс

Жалба до Комисията за защита от дискриминация и сигнал до прокуратурата за самоуправство и нарушаване на човешките права ще внесе в понеделник председателят на гражданска организация "Бъдеще за Русе" Бойко Никифоров. Причина за това е недопускането на няколко човека в залата на "Канев център", където вчера се проведе гражданският диалог със зам.-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс и президента Росен Плевнелиев.

Въпреки че се е регистрирал за участие и от името на "Обществен съвет за правосъдие“, Бойко Никифоров не бил допуснат. Той заяви, че имало около тридесетина граждани, на които казали, че няма места в залата, а после от записа по телевизията се видяло, че има. „Не бе допуснат нито един гражданин, който се е регистрирал за участие на сайта на Европа Директно, а само организирани групи“, заяви пред журналисти Бойко Никифоров.

Гражданите умишлено бяха лишени от правото им на изразяване на мнение ипрестъпно възпрепятствани да влязат на публична проява, бяха дискриминирани по отношение на личността, каза още Никифоров. От "Бъдеще за Русе" ще съберат всички въпроси на гражданите, които са искали да участват в диалога и следващата седмица ще бъдат изпратени на Франс Тимерманс.

"Поздравявам всички, които бяха дошли за среща с вицепрезидента на ЕК в Русе, но ПОЛИТИЧЕСКАТА ПОЛИЦИЯ НЕ ГИ ДОПУСНА В ЗАЛАТА!
Бъдете живи и здрави, битките за Бъдещето на Русе продължават!", написа Бойко Никифоров във фейсбук по повод срещата.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари