Бойко Борисов: Зеленски очакваше военна помощ от България, а получи меч

0
Така лидерът на ГЕРБ  коментира посещението на Николай Денков в Киев
Така лидерът на ГЕРБ коментира посещението на Николай Денков в Киев Видео: NOVA

Така лидерът на ГЕРБ коментира посещението на Николай Денков в Киев

В рамките на десетина дни ще изготвим коалиционно споразумение. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. То ще е за следващите три години на управление.

Внимателно прочетох техния меморандум. Ние сме отговорна партия, повече в такива сглобки, няма да участваме. В рамките на 10 дни ние изготвяме едно коалиционно споразумение. То започва от мандата, през МС, защото се явяваме на парламентарни избори не за регулатори, а за управление и състав на МС. Ще предложим пропорционално с еднакво носене на отговорност, с право на вето и нов преглед на министри”, каза Борисов, цитиран от NOVA.

„Първо започваме темата с министрите. Договаряме се за министрите – пропорционално, на базата на електоралната тежест, изразена през депутатите в парламента”, каза Борисов. „Ще предложа на Петков да започнем с КЗК, защото това най-много му вади очите”, коментира Борисов. Споразумението ще е с хоризонт на управление 3 години, стана ясно още от думите на Борисов. „Всичко трябва да бъде разписано”, допълни той.

Понеже те са много голямо ръководство, нашият документ ще се мъчим да е съвършен и точен, но тогава ще го предоставим на колегите за обсъждане. Никой не ни е забил датата 6, 7 или 8 март. Денков си дава оставката, но както каза Христо Иванов до април имаме време. След това ще го обсъждаме с ПП. Крайният срок за разбирателство е два месеца преди евроизборите”, обясни Бойко Борисов.

Ако темата за външно министерство тогава още стои, отиваме на предсрочни избори", каза още Борисов.

Зеленски очакваше военната помощ, която българският парламент гласува, а получи меч”. Така Борисов коментира посещението на Николай Денков в Киев.

Доста конфузно се получи в последствие. Но който се занимава с външни работи, трябва да се готви малко повече, когато се правят подобни важни визити”, заяви Борисов.

А министърът на отбраната Тагарев ни махаше от Версай, пак от подобна конференция”, каза Борисов.

„Когато се заговори от премиера Денков, че ще предостави на парламента да разгледаме съответното споразумение – двустранно между България и Украйна. Зеленски веднага каза какво има предвид – съвместно производство на оръжия, обучения и всичко останало. Това беше решено в парламента и трябваше да е вече в Украйна. При тази конфузна ситуация, възпали хората. Затова и ген. Секретар на НАТО заяви, че няма планове за изпращане на войски в Украйна. ЕС няма решение за изпращане на войски в Украйна, заяви говорителят на ЕК. Самоволни, самохвални, желаещи да си използват последните дни да пътуват”, каза Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари