Бойко Борисов: Всичко правя от сърце, защото после ще е разкош за хората

0
Да не мислите, че другите държави са по-добре от нас?
Да не мислите, че другите държави са по-добре от нас?

„Това е най-евтината ни кампания. Похарчили сме толкова, колкото законът позволява – в рамките на субсидията и по банков път. Дарения не приемаме и не сме приемали”.

Това каза премиерът Бойко Борисов в ефира на Нова телевизия тази сутрин.

Той беше категоричен, че до момента в рамките на кампанията преди местния вот не е чул лъжа, която силно да го е засегнала.

Борисов категорично отхвърли възможността кандидатът на ГЕРБ за кмет на СофияЙорданка Фандъкова, да не стигне до евентуален балотаж.

Българинът е правил много пъти глупости, коментира Борисов на въпрос дали десните избиратели на евентуален балотаж в София биха подкрепили кандидата за кмет на София Мая Манолова срещу Йорданка Фандъкова.

Важното е ГЕРБ да остане първа политическа сила, каза той. И е важно колегите от Патриотичния фронт да се представят добре, за да потвърдим, че това е начинът за добро управление.

София нямаме пряк сблъсък с БСП. Те са кукувици, те нямат кандидат. Кандидатът им бяга", коментира той по повод кандидатурата на Манолова.

"Направили сме си ги и си ги откриваме", заяви Борисов на въпрос защо в предизборния етап се правят откривания на нови обекти и пътни отсечки. Като стане Хемус, държавата ще е по друг начин. И Южната дъга на околовръстното на София вижте, каза още той.

"Когато станах кмет, вие идвахте по един коларски път на работа в Нова телевизия. Къде беше Северната тангента, къде беше Западната? Да спра един месец да не правя от Младост до Тракия ли, защото са избори?", попита Борисов. "Аз всичко правя със сърце и душа и знам, че след 1 година ще бъде разкош за хората", коментира още той.

За Ямбол ме е срам, там можеше повече да направим. До него е Стара Загора, отговори премиерът на въпрос има ли градове, за които не е направено достатъчно.

"Аз и на кметовете на ДПС и на БСП съм помагал изключително много", обясни Борисов и заяви, че е работил за развитието на всички градове в България. И специално спомена Гоце Делчев, за който беше атакуван в предизборната кампания. 100% на Москов са му санирани блоковете в Гоце Делчев, каза премиерът.

Борисов каза още, че ул. "Граф Игнатиев" в новия си вид е любимата му улица в София - защото дълги години е живял на "Любен Каравелов" и "Граф Игнатиев". "Помня каква разруха беше там с десетилетия. А трамваят го чувах, като идваше, още от "Руски паметник", толкова шумен беше", каза Борисов.

"Аз приятели нямам. И приятелски кръг", категоричен бе Борисов.

На въпрос дали е ставал жертва на криминално престъпление, той припомни, че по време на бандата на БСП къщата му в Банкя е била обирана. Престъпниците не са заловени. "А, ще ги хванат..", беше коментарът на премиера.

Премиерът коментира и блокадата на Орлов мост от протестиращи срещу кандидатурата и избора на Иван Гешев за нов главен прокурор. Движението на възловото кръстовище вече е възстановено. „Осигурили са им трасе, за да стигнат до президентството, където да си протестират”, каза Борисов. Такава демонстрация се очаква в петъчния ден, когато държавният глава Румен Радев може да подпише указа за назначаването на Гешев.

„Не се меся в работата на президента. Законът е такъв. ВСС с 20 на 4 гласа е избрал този кандидат. Сега процедурата отива при президента. Кога той ще подпише указа си е негова рабата и ние не трябва да се месим“, каза той и припомни, че процедурата за избор на главен прокурор е променена по времето на бившия правосъден министър Христо Иванов.

"100% съм стоял настрани. След време ще се каже, че по времето на управлението на Румен Радев беше избран главен прокурор Иван Гешев. Първият човек в държавата е Румен Радев, а не Бойко Борисов", категоричен бе премиерът.

Всички държави в ЕС ще имат общ механизъм за наблюдение, каза още Борисов. Да не мислите, че другите държави са по-добре от нас?

Относно темата със завода на Volkswagen Борисов коментира: "Те са идвали три пъти при мен. Два пъти съм им давал хеликоптери да облитат терени. По 30-40 души екипи, включително министри. Хората си търсят. Когато имат решение, ще дойдат и ще кажат. Каква е тази истерия, не мога да си представя? Само миналата седмица имаме два завода в автомобилостроенето, и то най-големи компании. Знаете "Бош", те правят в София Тех Парк" софтуер за самоуправляващи се автомобили - най-сложното, не някакви си чаркове".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари