Бойко Борисов: Вече не нося телефони, сутрин снимам чекмеджета, гардероби, дрешника, направо...

0
Премиерът присъства на символична първа копка на сградата, в която ще се помещава българският суперкомпютър
Премиерът присъства на символична първа копка на сградата, в която ще се помещава българският суперкомпютър

Вече нито нося телефони, сутрин снимам чекмеджета, гардероби, дрешника, направо... Вече не казват, че са направили уйдурма, а аранжиране

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в "София Тех парк", където присъства на символична първа копка на сградата, в която ще се помещава българският суперкомпютър.

Премиерът очевидно имаше предвид снимките от спалнята му в резиденция "Секвоя" в Бояна, които бяха разпратени от анонимен подател до медии и които самият Борисов вече определи като компромат, направен като по учебник на КГБ, и добави, че за да не е само президентът Румен Радев в калта със записи, искали и него да вкарат.

На въпрос какви за отношенията му с държавния глава днес Борисов заяви: "Като отговоря на такъв въпрос, вечерта заглавието е: Война на премиера с президента. Аз война с никого не водя, никого не нападам." Той обаче не отговори на журналистически въпроси за разпространените днес от прокуратурата снимки от текстови съобщения между президента Румен Радев и обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков.

По-рано днес прокуратурата разпространи до медиите поредна порция скрийншотове от текстови съобщения, за които твърди, че са между бизнесмена Пламен Бобоков и държавния глава Румен Радев. Съсобственикът в холдинга "Монбат" е обвиняем за участие в организирана престъпна група за незаконен внос и преработка на отпадъци от чужбина, а наскоро прокуратурата го уличи в търговия с влияние като разпространи поредица от снимки на текстови съобщения със съветника на президента по правни въпроси Пламен Узунов и русенски прокурор Николай Николов, след което последваха още подобни "разкрития".

Тази сутрин Пламен Бобоков обяви в интервю пред Би Ти Ви, че е комуникирал и с премиера Бойко Борисов и показа част от думите, които са разменяли, например кореспонденция от 2019 г., започваща с "Добро утро, бос", с което кани Борисов на спешна среща във връзка със задържания в български териториални води либийски танкер "Бадр".

Скоро след интервюто последва ново съобщение от прокуратурата, в което без да се споменават разговорите с премиера, са показани снимки от текстови съобщения с човек, записан като Prezident - Rumen Radev. По-рано днес Бобоков заяви, че е разговарял с държавния глава само при официални събития и няма телефона му. След разпространяването на съобщенията пиарът на бизнесмена Ани Александрова заяви, че изнесените от прокуратурата чатове не са от телефона на Бобоков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари