Бойко Борисов: В Русе вече няма нищо ненаправено

2
Спортни зали, паркове, писта, стадион, площадите, училища, църкви
Спортни зали, паркове, писта, стадион, площадите, училища, църкви Снимка: БГНЕС

“3030 г. не мисля да съм премиер вече. Ако е 2030 г., мисля да си остана, но 3030 и за мен е много“.

Това обеща през младежите от ГЕРБ премиерът Бойко Борисов, пише вестник Дума. Днес той бе гост на 12-тия Летен университет на Младежкия ГЕРБ във Варна и отговаря на въпроси близо два часа. Младите „надежди“ го разпитваха за успехите на управлението на трите кабинета „Борисов“. Имаше разговори на всякакви теми – футбол, магистрали, заплати, външна политика. Настроението бе повече от приповдигнато, Борисов пускаше редовните си шегички, а залата не пропускаше да им се възхити.

“Ако не бяхме платили за самолети, щяхме да имаме за всичко. Сега е малко… Добре, че имаме мазнинка“, обясни Борисов в разговор с представител на МГЕРБ от Стара Загора, който отвори въпрос за финансирането на проектите на местната власт.

Който има две деца, ще го поощрим да има три като му кажем… че три е повече от две“, обясни плановете си за демографската политикапремиерът.

С 10% ще вдигнем доходите през следващата година във всички сфери“, бе гръмкото предизборно обещание на Борисов.

Другото голямо обещание на Борисов бе държавата да дава по 20-30 милиона лева годишно на футболните клубове, за да се финансира изцяло детско-юношеския футбол. Причината е, че футболът е на много ниско ниво и нещо трябва да се направи.

“Ние сме готови да поемем детско-юношеския футбол на държавата. Ще струва 20-30 милиона на година. И бедните деца ще могат да тренират без такси и да имат екипчета“, разясни стратегията си Борисов. Но не трябвало да има татуировки и гелове, всичко да отива само за спорта.

Преди това Борисов говори и за строежа на магистрала “Хемус“. “Догодина по това време няма да има място по “Хемус“ където да не се строи“, пророкува лидерът на ГЕРБ.

Парите вече са отделени. Аз, ако съм на мястото на варненци, ще кажа, че ще търпя ГЕРБ докато не направят “Хемус, обърна се към домакините от Варна Борисов.

Построяването на Хемус, продължи премиерът, ще направи така, че след 10 години Северна България ще е съвсем различна.

За Пловдив Борисов обясни, че местната власт трябва да завърши започнатите проекти – за изложбената зала, военния музей и Околовръстния път. Затова, разбира се, следващият кмет отново трябва да е на ГЕРБ.

После се спря на Русе: “А в Русе вече няма нищо ненаправено – спортни зали, паркове, писта, стадион, площадите, училища, църкви”.

Той обясни, че на 3 септември е поканен в Германия, за да говори пред Бундестага. Темата на изказването му щяла да бъде „рекордният износ, който България реализира“.

Изложението на Борисов не мина и без енергетика. Очаквано премиерът си приписа заслугите за възстановяването на проекта АЕЦ „Белене“. Разказа как е положил много усилия, освен дипломация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари