Бойко Борисов: Служебните кабинети донесоха хаос, мизерия и чудовищна инфлация!

2
Две години ни управляваха служебни кабинети на един човек – това е диктатура, заяви лидерът на ГЕРБ
Две години ни управляваха служебни кабинети на един човек – това е диктатура, заяви лидерът на ГЕРБ

Две години ни управляваха служебни кабинети на един човек – това е диктатура, заяви лидерът на ГЕРБ

Две години и половина знайни и незнайни министри ни управляваха, докато траеше този хаос, безвремие, едно нищо. И всички тези служебни кабинети бяха посочени еднолично от един човек - това е диктатура, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Каспичан, предаде БГНЕС.

Борисов подчерта, че служебни правителства трябва да има само в супер екстремен случай. „Ние сме парламентарна република. Когато има избори за президент, той се избира. Да ходи да представлява държавата и да обединява народа, а не политическа партия", каза Борисов.

Докато се приеме конституцията ще му изтече мандата. На кого отнемаме правомощията, да не е вечен, попита Борисов. Хареса му да управлява еднолично. Друго няма за тези две години, освен хаос, мизерия, чудовищна инфлация. Обраха с по лев от бензина, стопиха ви приходите. Аз не жаля за това и считам като демократ, че парламентът е мястото, където трябва да се решават всички въпроси. Това ли са успешните правителства на Радев, попита отново Борисов.

Според него, парламентаризмът в момента работи по-добре от всякога, тъй като партиите работят в екип. Учим се взаимно на компромиси, това е демокрацията, всеки прояви разум, както е видно от приемането на бюджета.

Ние отстъпихме от някои неща. Убеден съм, че следващият бюджет ще е още по-добър. Дадохме 560 милиона повече за образование, милиарди повече има за пенсионерите, повече пари за МВР, ДАНС, армия, Спешната помощ и при 3% дефицит. След катастрофата и тези неработещи правителства, наричани от същия този президент, който ги назначаваше „шарлатани“, сега жалим за тях. Не са били добри, отбеляза Борисов. „До вчера сме воювали. Днес искат 4 млрд. за пътища“, коментира Борисов бюджета и ПП-ДБ.

"За тях е изпитание да набавят пари за пътища, след като години са внушавали, че тези пари се крадат от управляващите. Убедиха се, че да воюват с нас не е печелившо. Видяхте, че направихме компромис и по отношение на някои точки от бюджета“, добави лидерът на ГЕРБ.

За конституционната реформа той каза, че от години се говори за конституционни промени и когато ГЕРБ се е намесила в процеса, са били направени нови предложения, които са приети. Има широк обществен дебат. Конституционно мнозинство се прави по бавната писта - над 160 гласа, по бързата 18. Ако трябва да се прекроява нещо ще бъде направено, каза още Борисов.

Той коментира и случилото се в Скопие, като каза, че се е подразнил, защото е левскар. „Не ги разбирам нашите съседи защо го позволяват това, защото само добро са видели от България. Сега ще им е трудно и гостуването в София", допълни Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Мунчо
    Тиквомире, ти наистина ли го раздаваш демократ? Няма такъв изрод!
  • 3
    4
    Иван
    Вие Крадливите,герб доведохте дьржавата до фалит,с льжи ,измами,за затвор сте,не да льжете нагло,.Много работа свьршиха ПП,вдигнаха пенсии и заплати!А вие дрипльовци долни и крадливи,какво сьтворихте????
  • 11
    3
    плюс минус
    Цели 4 години в началото на своето диктаторско управление ББ не вдигна и с 1 стотинка пенсиите.
  • 8
    2
    Дгд
    А вашият ще доведе до фалит на държавата и напускане на всички кадърни българи
  • 11
    1
    Точен
    Бат Бойко що бе човече ама всички служебни кабинети на Г-н Радев ви измиха остраните дупета .А и приятелски цяла България вече ти знае лъкардийти ас не гледам телевизия ама случайно ако има с теб изказване гледам с интерес много ме развеселяваш от де ти идват на ум лъкардийте не знам ама смея се с кеф .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари