Бойко Борисов ще се кандидатира за президент?

1
България ще има жена министър-председател
България ще има жена министър-председател

Теодора Стефанова, прочула се като ясновидката на италианския политик, експремиер и медиен бос Силвио Берлускони, вече е спечелила завидна популярност и у нас, и на Ботуша с точността на своите прогнози.

През1984 г. тя претърпява тежка автомобилна катастрофа и 18 дни е в кома. Майка й Калина Трендафилова, разтревожена отива при Ванга, за да чуе: „Дъщеря ти ще се събуди и ще служи на хората”. Когато отваря очи, младото момиче не помни нищо от живота си до този момент. Дори не познава най-близките си. След четири дни нещата започват да й се проясняват, но заедно с това в главата й звучи глас. Той не млъква нито през деня, нито нощем. Разказва случки от миналото и бъдещето на познати и непознати. Теодора научава, че гласът се казва Уилсон и е от планетата Ванфин. Така започва кариерата й на ясновидка, пише Блиц.

Запознава се с Берлускони, когато той няма нищо общо с политиката. Помага му с прогноза за една сделка. По- късно гостува на Лари Кинг и му казва, че на петнадесет години са го ранили с куршум в рамото. Той е изумен. На никого допреди това не е разкривал тази тайна.

Днес Теодора Стефанова живее в Милано и работи като телевизионен коментатор и анализатор на футболни мачове. Пред „ШОУ” тя бе любезна да направи прогнозите си за идващата 2016 година.

- Госпожице Стефанова, каква беше за вас отиващата си 2015 г.?
- Беше трудна и борбена година. Имах тежко преживяване, свързано с моята майка Калина Трендафилова. За съжаление ракът я победи. Голяма загуба. Тя беше изключителна майка, баба, духовен учител, будител и мъдра жена. Мога само да се гордея, че съм я имала. Много от прогнозите й се сбъднаха. Други, за които тя говореше, тепърва ще се случват. Поклон пред светлата й памет. Тя никога няма да бъде забравена. Същото се отнася за книгите й, и нейните послания. Те също ще останат.

- Какви са последните думи, които си казахте?
- Тя ме хвана за ръката, погледна ме в очите и ми прошепна: „Обещай ми няколко неща - да продължиш да живееш, да постигаш целите си, да си усмихната, да издадеш книгата си, това е твоят проект, да си намериш човек, с който да се обичате, разбирате и бъдете заедно. Нейната заръка и съвет беше, да се обичаме в семейството, с брат ми, племенниците. Да бъда позитивна, да давам най-доброто на хората, да им принадлежа с моите послания. Да остана такава, каквато ме е създала и възпитала. И двете знаехме, че тази е последната ни среща. Това се случи на 9 октомври.

- Светът е настръхнал, напрегнат, обхванат от страх и омраза . Ще се промени ли той през 2016-та? Какво да очакват от новата година българите?
- България е на прага на важни промени и реформи. 2016-та е високосна година, много съдбоносна и важна за страната ни. С майка ми предвидихме ситуацията, в която се намира правителството: Крехката коалиция, раздорите и конфликтите с Реформаторския блок. Този процес не е приключил. Сред реформаторите ще има още разногласия, особено при вземането на някои от важните решения. Пак ще се цепят и разделят. С тези техни ултиматуми и условия няма да изкарат дълго. Напрежението ще расте и сред другите. Дори в АБВ, които са по - търпеливи и по-принципно стоят на позициите. Нещата ще ескалират веднага след парламентарната ваканция. Трудно ще се вземат най-тежките решенията, нужни на България. А нямаме право на грешка. И точно това ще доведе до предсрочни избори.

- Предвиждате, че правителството няма да изкара мандата си, така ли?
- Разногласията ще започнат още в първите два месеца на годината. Те пак ще бъдат свързани с проблемите на съдебната система и прокуратурата. Те са важни и затова от там ще се започне всичко. Екатерина Захариева е умна и ерудирана жена. На едни се харесва, на други не, но не бих казала, че ще се справи с тежките реформи. От ЕС ще изпратят инспектори или наблюдатели, които да следят за тях.

Ще започнат протести. Днес в един сектор, утре в друг. Ще има раздори във Висшия съдебен съвет. Ще искат неговото закриване, трансформиране и преструктуриране. Ще хвърчат оставки. Казвам ти това, което виждам. Главният прокурор Сотир Цацаров ще бъде атакуван, но той е търпелив и компетентен, и ще издържи. Първите месеци на годината ще се нагледаме на всичко.

Ще се стигне до бой в парламента

Ще ескалират нещата на улицата. От Европа ще дойдат много пари, но ще се изисква пълна прозрачност при разпределението им. Да се спре с корупциите. Ще се затегнат проверките. И други митници ще приживеят драмата на свиленградската. Скандалите няма да спрат. Ще излязат на сцената нови лица. Ще има уволнения сред ръководните органи, но Ваньо Танов няма да го изплашат. Той ще продължи да прави това, което трябва. Европейските структури ще ни помогнат с решаването на бежанската криза. Ще се работи повече за укрепването на границите и сигурността на страната ни. Това е един дълъг процес. България ще играе много стратегическа роля.

- Няма ли да станем по-богати?
- Правителството ще стартира конкурс за проучване у нас на нефт и природен газ. Прогнозирала съм, че рано или късно България ще бъде производител и износител на газ. До 2025 г. това ще стане. Няма да зависим от никого. Това ще стане, колкото и на много хора да не им се вярва. У нас има две богати находища, които трябва да експлоатираме. Това ще бъде едно много смело решение на правителството.

- Ще има ли промени в кабинета?
- В следващите два месеца ще бъде атакуван военният министър, колегата му от образованието. Не казвам, че ще си тръгнат, но ще имат проблеми, напрежение.

- Опозицията все повече залинява. Ще се събуди ли най-после?
- В БСП ще се направи коренна промяна. Жена ще застане начело. Партията ще се заеме с обновяването си, с нови програми, за да спечели доверието на хората. Но това няма да стане днес за утре. Това е процес, който ще продължи поне 2-3 години. Дойде и времето ДПС да има жена лидер. Движението ще се преструктурира, нови хора ще променят облика му.

- Казвате, че кармата и съдбата на България е все някой да ни помага, наблюдава. Не сме ли способни сами да се оправяме?
- Заради банките ще дойдат инспектори от ЕС. Но ще се въведат по-твърди правила и ред. Същото ще е и в съдебната система. И там нещо ще започне да се прави.

- Каква ще е съдбата на министър - председателя?
- Бойко Борисов няма да се изплаши от всичко, което се случва. Той ще става все по - стабилен. Чака го още една промяна. Още едно лидерско място. Той ще се кандидатира за президент на републиката. Това съм го казвала дори и майка ми го виждаше. Генералът каквото не е казал, това не е направил. Изборът му ще бъде много успешен. Много пъти сам казвала, а и майка ми също, че виждам жена министър-председател.

Такава е кармата на България. Ще се заговори и за Велико народно събрание. 2020 година ще видим по-млади хора, нови лица, ще се появят нови партии.

- Какво ще се случи извън политиката?
- Сериозен стратегически инвеститор от Китай ще иска да строи седми блок на АЕЦ „Козлодуй”. Ще се говори и за централата в Белене. Проблемът „Южен поток” ще продължи да се дъвче. Ще има някакво споразумение с ЕС по въпроса. Предсрочните избори ще променят конфигурацията в парламента. ГЕРБ ще затвърди водещите си позиции.

- Какво ще стане в българския футбол, който в момента е тежко контузен?
- Имаме най-успешния министър Красен Кралев. По европейски проекти в спорта ще се налеят много пари. Децата ще се активизират. Ще се отделят средства за масов спорт. През 2016 г. ще се инвестира повече в спортни съоръжения, плащадки игрища. За съжаления обаче допинг скандалите няма да спрат. Щангистите ще обжалват и ще смегчат малко наказанието си. Ще се намери компромисно решение но ще има нови скандали.

- Кой ще стане шампион по футбол?
- Виждам „Лудогорец”, за „Левски” ще е по-трудно, но всичко е възможно. Не искам да се ангажирам, всичко е много объркано. В ЦСКА ще си подадат ръка, ще влязат хора, които да изплатят дълговете и ще се започне начисто. Армейците догодина ще имат друг облик. Същото се отнася и за „Локо” (София). Отборът ще излезе от кризата и ще върви напред.

- Ще бъде ли природата по-благосклонна към човечеството?
- Уилсон, моето извънземно, не иска да прави такива прогнози, да всява паника. Това е много отговорно. Това което виждам обаче и си позволявам да кажа, е че в световен мащаб ще има нови катаклизми

Годината ще започне с атентати и земетресения. На прага сме на конфрликти, който ще ни приближат до трета световна война. Естествено тук ще се намеси дипломацията. Срещат се вода и огън: земетресения, пожари, наводнения, стихии, бури, урагани ще засегнат Австралия, Нова Зеландия, Америка. Цунами ще кръстоса островите. България също ще преживее няколко земни труса. Това са неизбежни неща. Метеорит ще приближи Земята. Не искам да всявам паника, защото ситуацията ще бъде овладяна.

- Какво ще се случи с Русия, САЩ, Сирия. Ще си подадат ли двете велики сили ръце?
- Владимир Путин напредва с неговата Евразия, и то с бързи темпове. Проектът му се разширява и в него той използва целия си арсенал. Санкциите срещу Русия ще бъдат премахнати до края на идващата година. Големите държави ще се обединят и заедно вече с адекватни решения ще унищожат „Ислямска държава”. В тази борба ще се налеят много средства. Светът е в паника. Всичко е хаос. Това не може да продължава повече, не може да се живее с този страх. Нещата ще се променят. Ердоган и Башар Асад ще сдадат властта.

- Какво да очакваме в България?
- Започва новият световен ред. България ще се върне при Русия. Ще бъдем факторът на Балканите. Този път ще се съобразяват с нас. Туризмът през идващите години ще процъфтява. Трябва да пазим природата. Ставаме все по-желана дестинация. Боровец ще се разраства. Банско също. Аграрният туризъм ще набира инерция. Хората ще се ориентират към изостаналите села. Ще се развива биопроизводството. В рамките на три четири години ще станем желана страна и за образованието. Много хора ще искат да учат тук. Време е да направим така, че Лондон да дойде у нас, а не ние да ходим там. Ще влязат чужди инвеститори от Китай, Япония, руснаци. Работа ще има, стига да му се работи на човек. Еврото ще бъде валидно до 2020 г. После изчезва. Всичко това предстои.

- А на вас предстои ли ви веничило?
- Случи ли се, веднага ще ви кажа.

Исак ГОЗЕС

България ще е новата Швейцария

Ще има още една вълна българи, която ще напусне родината, но след 2020 г. ще започнат да се връщат. Ще се строи друга държава. България ще стане новата Швейцария. Трябва обаче да си извървим пътя, да си преосмислим приоритетите, да бъдем по-добри.

Ако каузата ни е собственото ни добруване, ще подобрим и живота си. Нека спрем да гледаме в чинията на другите, да се славим със злобата и завистта, които ни убиват. Вече сме докоснали дъното, време е да се събудим и заедно да си върнем вярата в Бога. Не само да ходим на църква по празниците, а да отворим сърцата си за него. Ще ни се случват прекрасни неща.

Отиваме на Световното в Русия

Футболът е докоснал дъното. Нещо повече - той яко е заседнал там. Това е нечувано - ЦСКА и „Локомотив” напуснаха „А” група. За „Литекс” нещата се решават в момента. Какво е развръзката, още не се знае. Но от Ловеч ще се борят до последно, няма да се откажат и ще ги върнат в елита. Искат оставката на Боби Михайлов, искат и извънреден конгрес. Няма нищо вечно. На Боби му е отредено място в мултинационална институция, но това ще стане до края на 2017 г. Националният отбор ще започне да излиза от кризата. Новите лица, от средите на младежите, ще попълнят отбора. Това са футболисти с друга енергия и талант. Европейското ще го гледаме по телевизията, но на Световното първенство в Русия ще играем.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари