Бойко Борисов: Ще направим магистрала от Белград през София до Истанбул

0
Ще изградим и жп линии между Солун и София, заяви премиерът
Ще изградим и жп линии между Солун и София, заяви премиерът

"Искам да поздравя Румъния за нещата, който прави като председател на Съвета на ЕС, тъй като се намираме в трудни времена. Освен това предстоят и европейските избори".

Това заяви българският министър-председател на съвместния брифинг след Четиристранната Балканска среща, която се провежда в Букурещ.

"Искам да акцентирам върху свързаността - ще има магистрала от Белград до София и Бургас, Солун-София също, ще направим и трети мост над река Дунав. Очаква ни и първата копка на интерконектора между Гуърция и България", добави премиерът.

"Ще изградим и жп линии между Солун и София. Проведохме разговори за инфраструктурата между България и Румъния. България работи активно по доизграждането на газопреносната система. Надявам се с Вучич, скоро да направим първата копка на общ интерконектор", каза още премиерът.

"Нашата четворка тук са ни изключително важни и скъпи. Сърбия заслужава с усилията си, аз и другите ми колеги да подпишем общо писмо за подкрепа на страната за влизането им в ЕС", допълни Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари