Бойко Борисов се порадва на чакъла по магистрала "Европа"

0
Само няма да се предавате на червените, обърна се работник към премиера
Само няма да се предавате на червените, обърна се работник към премиера

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на магистрала "Европа" в компанията на вицепремиера Томислав Дончев и регионалния зам.-министър Николай Нанков.

Борисов по традиция бе заел шофьорското място в джипа, а СевдаTV (пиарката на Бойко Борисов Севдалина Арнаудова) следеше всяка дума и движение на пътуващите "инспектори".

"Щом видиш чакъла и можеш да се усмихнеш. Вижте каква красота - от гола нива до магистрала", възхити се премиерът, докато прекосяваше района на Сливница. Той не пропусна да похвали строителите: "Голям напредък виждам, не сте спирали". И попита дали всички работници по магистралното трасе получават редовно заплатите си. "Дай боже до Нова година, всичко да е минало, всеки да ходи където иска", пожела си гласно министър-председателят.

"Само няма да се предавате на червените", обърна се работник към Борисов, а той  отвърна: "Те първо това (бел.ред. магистралата) ще спрат".

Борисов живо се интересуваше дали строителните работници си получават заплатите, като къде що видеше работник го подпитваше "Заплати има ли? Дават ли заплати?".

"60% от проекта е готов. Мостът е готов, пътните панели също. Мрежи също има на отсечката", докладва на шефа си зам.-министър Николай Нанков.  И уточни: "Крайният срок за изграждането е 2021 г., но мисля, че ще сме готови по-рано - през есента.

По време на инспекцията вицепремиерът Дончев "преговаряше" пред камерата антикризисните мерки на правителството в икономиката. Но издаде и някои нови ходове. Едно от иновативните предложения на България  към европейските партньори е част от средствата от бюджета на ЕС за следващия програмен период да започнат да се харчат авансово - още сега, за подкрепа на икономиката. Бюджетът на ЕС за 2021-2027 г. още не е приет. 

Друга идея, споделена от Дончев, е средствата от Програмата за развитие на селските райони спешно да се препрограмират и да се насочат към бързи мерки за земеделието в условия на коронакриза. За целта обаче е необходимо разрешение от ЕК.

Томислав Дончев разкри подробности за икономическите мерки за фирмите у нас: "Ще има нулева административна тежест за микро и малките фирми. Ще се стараем сключването на договорите да е по електронен път, никой няма да караме да праща проекти. Надявам се да стигнем до малките занаятчии, фризьорските салони, кафенета - надявам се да достигнем 20 000 фирми. Тези предприятия с няколко наети души, но на които разчитат семейства", допълни вицепремиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари