Бойко Борисов разпореди спешна проверка на строежите по Черноморието

0
При констатиране на нарушения, дейностите ще бъдат спрени със заповед на ДНСК
При констатиране на нарушения, дейностите ще бъдат спрени със заповед на ДНСК

По разпореждане на премиера Бойко Борисов началникът на Дирекцията за национален строителен контрол Иван Несторов ще направи утре спешна проверка по Южното Черноморие, съобщават от регионалното министерство.

Заедно с експерти от РДНСК - Бургас и на Службата по геодезия, картография и кадастър - Бургас, той ще провери сигнали за дейностите, които се изпълняват на къмпинг "Градина", в района на къмпинг "Арапя" и плаж "Алепу".

При констатиране на нарушения, дейностите ще бъдат спрени със заповед на ДНСК, пише в съобщението.

Сред най-фрапиращите случаи е този с борова гора, която се изсича край къмпинг "Арапя" за строителството на 6 двуетажни вили. Според становище на Държавното горско стопанство в Царево имотът, който е на първа линия до морето, не попада в горска територия. От Регионалната екоинспекция в Бургас и Община Царево заявиха, че строителството е законно.

Строеж на Шофьорския плаж в местността Алепу близо до Созопол. Той е известен като плажът от последната сцена на филма "Оркестър без име". В интервю за Нова телевизия от фирмата-строител обясниха, че са започнали укрепване на свлачище. А вилното селище, което предстои също да се построи там, всъщност трябвало да покрие разходите по укрепването.

Строеж има и на Шофьорския плаж в местността Алепу близо до Созопол. Той е известен като плажът от последната сцена на филма "Оркестър без име". От фирмата-строител обясниха, че са започнали укрепване на свлачище. А вилното селище, което предстои също да се построи там, всъщност трябвало да покрие разходите по укрепването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари