Бойко Борисов разговаря с папа Франциск на четири очи

0
Премиерът Бойко Борисов разговаря с главата на Римо-католическата църква папа Франциск повече от 30 минути
Премиерът Бойко Борисов разговаря с главата на Римо-католическата църква папа Франциск повече от 30 минути Снимка: Валерия Велева / Епицентър.бг

Премиерът Бойко Борисов разговаря с главата на Римо-католическата църква папа Франциск повече от 30 минути, съобщи Епицентър.бг.

Това се смята за изключение от обичайната практика на Светия отец.

Борисов е в Апостолическия дворец на аудиенция при папата. Срещата започна в 10.30 часа италианско време. В момента министър-председателят представя на папа Франциск българската делегация. В нея са включени представители на духовенството, академичната общност и културни дейци.

Швейцарски гвардейци посрещнаха българския министър-председател във Ватикана с военни почести. Премиерът бе въведен в Апостолическия дворец със свита от папски благородници и от Георг Гейнсвайн, личен секретар на папата и префект на папския дом. 

След българската делегация се очаква на аудиенция при папата да влезе и македонската делегация.

Министър-председателят е начело на българската делегация за традиционната 24-майска визита. Начело на македонската е премиерът Зоран Заев.

Вчера двете делегация се движиха в пълен синхрон в Рим и заедно поднесоха цветя пред паметника на Светите братя Кирил и Методий.

Източник: Епицентър.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари