Бойко Борисов предупреди депутатите от ПП, че им предстои "час по математика"

0
Лидерът на ГЕРБ има предвид вота на недоверие към правителството
Лидерът на ГЕРБ има предвид вота на недоверие към правителството Снимка: кадър Facebook / Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ има предвид вота на недоверие към правителството

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди депутатите от "Продължаваме промяната", че идната седмица в парламента им предстои "час по математика".

В изказване пред партийния актив в Плевен той напомни, че "който може да смята, трябва да знае, че трябва да събере 121 и ако се смята за най-великия единствен, може да не му излезе уравнението".

Борисов има предвид вота на недоверие към правителството, внесен от опозиционните "Възраждане", "Има такъв народ" и БСП, който ще бъде гласуван в петък, пише "Дневник".

Той полемизира задочно с лидера на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, който вчера каза, че ГЕРБ си приписва техни заслуги. Отбеляза, че партията на Кирил Петков и Асен Василев има трийсетина депутати, а ГЕРБ 69. Както и при други свои изказвания, Борисов пропусна факта, че "Продължаваме промяната" участва в управлението в коалиция с "Демократична България", а двете формации имат 63-ма народни представители.

"Истината е, че и ние без тях не можем, и без ДПС не можем, но те без нас хептен не могат", каза Борисов и добави, че т. нар. некоалиционни партии трябва да се хвалят заедно за направеното, вместо да се критикуват взаимно. Като пример даде постигнатото споразумение с миньорите и приетите с едно изключение закони, по плана за възстановяване.

"Сложно е на терен да сме основни противници, а в четвъртък - петък да защитаваме правителството с техни министри", обобщи ситуацията той и добави, че не си е представял някога, че ще бъде в такова положение. Добави, че няма нищо против министъра на отбраната Тодор Тагарев, докато "те само наливат", задълбочавайки конфронтацията.

Както вчера във Велико Търново, така и днес в Плевен Борисов изказа обида към гражданите, че не протестират срещу спирането на строителството на магистрала "Хемус", което стана след като се разбра, че по време на неговото управление договори са възлагани без конкурс, а плащанията са ставали авансово. Предупреди плевенчани да не гласуват за независимия Георг Спартански (който е бил два мандата кмет и се кандидатира за трети), защото щяло да му бъде много трудно без партийна подкрепа да управлява града. Обеща, ако бъде избран кандидатът на ГЕРБ, да осигури финансиране за "Хемус" и за спортно игрище. "От Сливница до Свиленград навсякъде има (спортни) зали", обобщи Борисов резултатите от своя престой в изпълнителната власт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Питагор
    Математиката при вас е само едно действие - събиране, събрахте се от големи, та още по-огромни боклуци. А хората искат изваждане, и направо приключване с математиката и преминаване към някоя по-приятна наука. В повече им идва да заменяш Бойко простака със Киро простото, че и да получат сбор от двамата!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари