Бойко Борисов прави чистка в ГЕРБ

0
Днес Пламен Нунев ще се раздели с поста си
Днес Пламен Нунев ще се раздели с поста си Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов прави чистка в ГЕРБ.

Лидерът на първата политическа сила маха знакови личности на Националното съвещание, което ще се проведе днес онлайн от 11 часа.

На форума ще бъдат избрани заместник-председатели на партията и нови членове на Изпълнителната и Контролната комисии. На делегатите ще бъдат предложени за гласуване и промени в Устава на ПП ГЕРБ. Целта е да направи анализ на политическата обстановката в страната.

Днес постовете си в ръководството на партията се планира да загубят Йорданка Фандъкова (бел. авт. - кмет на София), Менда Стоянова, Красимир Велчев, Димитър Николов (бел. авт. - кмет на Бургас) и Пламен Нунев.

Борисов ще обнови ИК на партията, защото е недоволен от работата на комисията.

По информация на Novini.bg премиерът в оставка наказва кметовете на София и Бургас заради изборните резултати. Фандъкова и Николов ще бъдат понижени до редови членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Сред обсъжданите имена за нови зам.-председатели на ГЕРБ са тези на вицепремиера Томислав Дончев, социалният министър в оставка Деница Сачева и един от новите членове на партията, но вече издигнат като предложение за премиер, Даниел Митов.

Припомняме, че досега Дончев бе просто член на Изпълнителната комисия.

Обсъжда се и името на здравния министър в оставка проф.Костадин Ангелов, който през последните месеци неизменно е до премиера Борисов.

Останалите досегашни членове на Изпълнителната комисия - Живко Тодоров, д-р Даниела Дариткова, Тодор Тодоров и Цвета Караянчева запазват местата си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари