Бойко Борисов: По-подготвен премиер от мен няма, но аз се дръпнах, нека Кирил и Асен също се дръпнат назад

1
Ние също имаме вина за бюджета, също сме вдигнали ръка и сме гласували за много от глупостите, направени в предишните парламенти, каза още Бойко Борисов
Ние също имаме вина за бюджета, също сме вдигнали ръка и сме гласували за много от глупостите, направени в предишните парламенти, каза още Бойко Борисов

Ние също имаме вина за бюджета, също сме вдигнали ръка и сме гласували за много от глупостите, направени в предишните парламенти, каза още Бойко Борисов

По повод спрягането на хора в кабинета на ПП-ДБ той заяви, че вероятно това е вътрешно контролирано изпускане на имена, предаде bTV.

„Никога не коментирам слухове или писания. Най-вероятно това е вътрешно контролирано изпускане на имена. Пред нас това нещо не е представяно“. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в кулоарите на парламента публикациите в някои медии относно спряганите имена в проектокабинета на ПП-ДБ.

„Имената не ме интересуват. Мисля, че и колегите от ПП и ДБ виждат, че по-подготвен премиер от мен няма, но аз се дръпнах на първия ред, за да дадем шанс да има правителство. Според мен и Кирил, и Асен трябва да се дръпнат назад, да се направи експертен кабинет и той да управлява четири години“, на мнение е Борисов.

"Ако Кирил Петков и Асен Василев участват в правителство, ние ще предложим знакови наши фигури. Сред тях са Томислав Дончев и Делян Добрев", допълни той.

Той бе категоричен, че ще искат хора от ГЕРБ в следващото правителство.

„Ако не искат да направят този компромис, ще продължим да работим по програмата и бюджета. Ще направим нещо добро за страната, поне да извадим възможността служебното правителство да се гърчи как без парламент да прави бюджет, заяви Борисов.

„Виждаме един неправилен подход. Във вчерашния ден в Министерството на финансите разбрахме колко е тежко финансовото състояние на държавата. Опитите да се върне бюджета отново на служебното правителство считам, че не е правилно, а дори е подло. Освен това е и безотговорно. Тогава президентът с пълно право може да ни нарече с всички имена – от шарлатани до безотговорници. И все ще е правилно“, каза Борисов.

„Днес ние ще получим бюджета. Той е основата на политиките на каквото и да е правителство, с каквито и да е личности. Отговорност, включително и на партиите, които не са в преговорите, но които щедро в предишните парламенти раздаваха пари, намаляваха данъци. Сега трябва да си понесем отговорност точно тук в парламента, а не да върнем бюджета на финансовото министерство и да искаме те да ни го представят с 3-процентен дефицит, каза още лидерът на ГЕРБ.

По думите му това е опит Асен Василев да се скрие от провала на финансовата си политика.

„За това ние също имаме вина, ние също сме вдигнали ръка и сме гласували за много от глупостите, направени в предишните парламенти. Това го е направило и БСП, и ДПС, и ИТН, и „Възраждане“, посочи Бойко Борисов.

Според него, ако отиваме на избори, преди това трябва да има бюджет.

„Длъжни сме с ПП-ДБ да направим това – длъжни сме“, категоричен бе Бойко Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    daskal
    Аха... И аз съм прост, и вие сте прости. Затова се харесваме.
  • 3
    2
    мм
    Има си хас Боко аз между другото се замислям от всички хора около теб ти си най необразован дори един език незнаеш а онова гномче русенската змиорка каро в видя и ми се повдига нагло подло гръмнало че ви събрало хората са отвратени от вас не от вчера!!!
  • 8
    1
    Бойко изкара три мандата
    Прилича му да се оттегли . Асен и Киро искали да изкарат по два мандата и тогава щели да се оттеглят ! По този начин Бойко ще остане в българсата история като по-по-най ! Векове сед това учениците ще учат за него и строежа на хилядите километри магистрали.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари