Бойко Борисов от конгреса на ЕНП: Скандално поведение на тази въпросна госпожа, наречена вицепремиер

0
Порошенко и останалите лидери от Украйна благодарят за помощта, която ГЕРБ им оказа, заяви Борисов
Порошенко и останалите лидери от Украйна благодарят за помощта, която ГЕРБ им оказа, заяви Борисов Снимка: БГНЕС

Според лидера на ГЕРБ поведението на Константинова е „скандално”

Коментар на бившия български премиер Бойко Борисов за проблема с украинските бежанци у нас. Изявлението му беше направено на конгреса на Европейската народна партия в Ротердам, на която трябва да бъде избран нов председател на ЕНП, предаде NOVA

Лидерът на ГЕРБ запозна председателите на ЕП Роберта Мецола и на Групата на ЕНП Манфред Вебер с действията на българското правителство спрямо бежанци в България.

Днешната новина е свързана с петрола - отсрочка за България до 2024 г. Какъв е коментарът Ви?

- Не знам с какво са се похвалили. При цени 3.40, 3.70 лева, техните хвалби са да плаче човек, като чуе, че се хвалят. Но щом са се похвалили и на хората им харесва да плащат тези скъпи горива, при положение, че рафинерията е в България, че пристанищата са в България и могат да докарат най-евтин петрол откъдето искат. Но явно са поели някакво друго обещание, което им е дало тази отсрочка. Тази отсрочка ще мине като миг и ще видим резултатите от нея.

Темата Северна Македония също е актуална. Каква е Вашата позиция?

- Мисля, че през 2017 г. подписахме договора за добросъседство. В него е включено абсолютно всичко и за тези няколко години те трябваше да изпълнят това, което пише в договора - език на омразата, учебниците. Показват ги и гласуваме “за”. Всичката им работа е такава - мощен PR, усмихнати, слънчеви и лъжата за нищо я нямат. Колкото има самолет, толкова е изпълнено и нещо по договора за добросъседство.

Имахте важни срещи - с председателя на ЕП Роберта Метсола и с кандидата за Председател на ЕНП Манфред Вебер. Какви теми коментирахте?

- Всички питат за огромния скандал с бежанците в България, защото те получават видеа. Какво да кажа? Поредният провал! Както във всяко едно отношение. За да се покажат пред света, че са много готини, извинявам се за жаргона, ги пускаха в 4-звездни хотели, сега ще ги пращат на палатки. Скандално поведение на тази въпросна госпожа, наречена вицепремиер, с това страшно изражение на някакво нескопосано видео плаши, обяснява, държи се арогантно. В други времена мой министър с такова поведение вече нямаше да е министър. Категорично! Но те явно си харесват подобни неща. Видях, че и Петков я защитава, че едва ли не помощ се давала, помощта не била безплатна, макар че ЕК отпусна много пари за бежанците. При една стройна организация, каквато ние бяхме направили по време на миграционната криза българите не усетиха поникакъв начин, че има такава. Срам ме е като ме питат тук хората. Видяхте Порошенко и останалите лидери от Украйна благодарят за помощта, която ГЕРБ им оказа. Те още не са чули какво им сътворяваме в момента. Срамота!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари