Бойко Борисов: Изненадан съм от думите на президента Румен Радев

0

Ако бъдем дисциплинирани, ако спазваме всички мерки и не се поддаваме на паниката - ще се справим с предизвикателството на коронавируса.

Българите имат основание да се гордеят със своята индустрия, която по впечатляващ начин успя да реорганизира работата си и да започне да произвежда необходимите защитни облекла. Има голяма необходимост и от респираторни уреди. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

"У нас има няколко хиляди апарати, като сме платили и допълнителни бройки. Както тези наши действия, така и всички останали са изцяло съобразени с препоръките на лекарите от Националния оперативен щаб. Експертите ни казват, а ние изпълняваме. Ето защо съм изненадан от думите на президента Румен Радев, който откакто има коронавирус у нас някъде беше изчезнал.", добави Борисов.

"Можем да произвеждаме това, което ни е нужно", заяви премиерът Бойко Борисов, който провери производството на защитни маски в Габрово.

"Всички държави - членки на ЕС имат дългосрочни договори с фирми, но в един момент доставките на защитни маски и облекла спряха. Само в рамките на три дни имаме 40 хиляди метри плат", съобщи Борисов и добави, че се работи на пълни обороти, за да може максимално бързо да се отговори на нуждите на доктори, сестри, санитари, социални работници и др..

Заедно с Борисов в завода за предпазни облекла са здравният министър Кирил Ананиев и председателят на националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

 

"5 млн. лева сме осигурили на ген. Мутафчийски за респираторни апарати, съобщи Борисов. Действа се максимално бързо", каза още той.

"Паралелно с това – тема, която в България не съществува, но в съседни страни е страхотен бич, у нас миграционният натиск продължава да е нула", заяви премиерът пред медиите.

"Оптимист съм, че натискът върху нашите братя ще намалее, но българите може да спят спокойно", каза още той.

Продължаваме на пълни обороти, 70 хиляди маски вчера минаха на тест и вече са разнесени, продължи Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари