Румен Радев: Време е министър-председателят да се смири и да приеме истината

1
Сега не е време за сърдити пози и за емоционални вълнения, посочи още президентът
Сега не е време за сърдити пози и за емоционални вълнения, посочи още президентът Снимка: БГНЕС

От моя страна няма конфронтация и няма прекратяване на диалога.

Това каза пред журналисти в Благоевград президентът Румен Радев във връзка с въпрос за отношенията между Президентството и Правителството, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин.

Ветото, което наложих, коригира опасни разпоредби в закона, които даже ГЕРБ осъзнаха и приеха. Време е и министър-председателят да се смири и да приеме истината, както го направиха и собствените му депутати. Сега не е време за сърдити пози и за емоционални вълнения“, посочи още президентът Радев.

Той изказа задоволство от видяното в Благоевград по време на провелото се заседание на Общинския кризисен щаб, на което присъства лично. „Виждам усилия в една посока, виждам координация“, подчерта държавният глава.

Според него е много важно това, че ръководителите на болниците в областния център, както и представителите на полицията, са били на заседанието на общинския щаб. „Това са важни хора, които са на първа линия в тази борба. Това, което им казах, е, че да, има заповеди, които трябва да се спазват, но виждате, че и хората, които дават заповеди, непрекъснато ги променят. Обстановката е много динамична“, допълни той.

По думите на президента Румен Радев не трябва да има притеснения там, където има рационални решения, които трябва да бъдат взети. Той обясни, че когато има идеи, те трябва да се предлагат и нагоре, за да се променят и заповедите. За пример той посочи днешната заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, свързана с отмяната на задължителното носене на предпазни маски на открити обществени места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари