Бойко Борисов: И аз искам бензинът да е евтин, но България не произвежда петрол

1
Премиерът отговаря на въпроси, изпратени от зрители в шоуто на Слави
Премиерът отговаря на въпроси, изпратени от зрители в шоуто на Слави

Над 5000 въпроса изпратили зрители до шоуто.

И аз искам бензинът да е евтин, но България не произвежда петрол, изтъкна премиерът.

"Представянето на нов вицепремиер можеше да направи и друг вицепремиер. С цялото ми уважение към парламента, отивам винаги когато мога."

Това заяви премиерът Бойко Борисов в "Шоуто на Слави".

Преди седмица от шоуто отправиха покана към премиера, президента, омбудсмана, главния прокурор да гостуват в студиото и да отговорят на най-важните за страната въпроси. Отказа само президентът Румен Радев.

"Аз уважам много парламента, но много пъти това време се използва, за да се изговорят небивалици. Винаги, когато трябва, съм там!" Така Борисов отговори на въпроса защо не уважава Народното събрание.

Последва питане за цените на горивата. Борисов отговори, че на всяка касова бележка вече ще пише - колко е акцизът, колко е надценката на продавача.

Има десетки рафинерии и бензиностанции, като говорим за монопол, обвиняваме най-големите фирми в света, изтъкна премиерът. Борисов припомни и, че Нефтохим е продаден на Лукойл от Иван Костов като премиер.

Борисов отговори и на въпрос защо правителството залага 11 лв. на глас субсидия за партиите. Работим по стария закон, референдумът не мина, каза Борисов. Но добави, че, ако субсидията на партиите е ниска, те ще попаднат в ръцете на богатите хора.

Защо държите на парите на партия ГЕРБ на влог, като ви трябват за партийна дейност, запита Слави. Ние непрекъснато даряваме, отговори Борисов.

Целият свят умува как да прави терминали и да докарва от Щатите шистов газ, ние - не. Ограничихме се само в акваторията на Черно море, каза още Борисов по темата за горивата.

И аз искам бензинът да е евтин, но България не произвежда петрол, изтъкна премиерът.

Над 5000 въпроса изпратили зрители до шоуто, каза в началото водещият Слави Трифонов.

Премиерът също зададе въпрос - кой стои пред него - лидер на партия или журналист. "Няма партия, аз съм телевизионен водещ, не съм журналист".

Очаквайте подробности

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари