Бойко Борисов: Бог да прости невинните жертви на Холокоста

1
Гордеем се с подвига на предците си, довел до спасението на 50 000 български евреи, припомни лидерът на ГЕРБ
Гордеем се с подвига на предците си, довел до спасението на 50 000 български евреи, припомни лидерът на ГЕРБ Снимка: Facebook

Гордеем се с подвига на предците си, довел до спасението на 50 000 български евреи, припомни лидерът на ГЕРБ

"Днес, когато повече от всякога имаме нужда от урок по родолюбие, си спомняме за подвига на Българската православна църква, политици, общественици, интелектуалци и обикновени граждани, които не допускаха да бъдат изпратени на смърт техните сънародници евреи.

Събитията от март 1943 г. отекват и до днес в световната памет, напомняйки че надежда има дори в моментите на най-непрогледен мрак, стига да бъде потърсено и намерено обединението в името на една по-висша кауза.

Гордеем се и сме признателни за подвига на предците си, довел до спасението на близо 50 000 български евреи.

Бог да прости невинните жертви на Холокоста, измежду които и 11 343 евреи от териториите на днешна Гърция и Република Северна Македония, чиито животи българите не можахме да опазим", написа Борисов в социалната мрежа по повод 10 март - Ден на спасяването на българските евреи и жертвите на Холокоста.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    4
    *************************************************************************************
    ПРОСТАК!
  • 7
    3
    русенец
    Тиква, я кажи колко народ изби Държавна сигурност. Със сигурност баща ти, който е бил полковник от ДС ти е разказвал. Ех, другарю Борисов! На дърти години ти се налага да се правиш на почтен, сикаджийчето ми недно!
  • 5
    2
    Петър Йорданов
    И преди всичко жертвите на комунизма - надвишаващи ги многократно!
  • 9
    1
    Мунчо
    Безбожникът говори за Господ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари