Бойко Борисов: Бъчварова остава!

0
Полицаите се държат като футболни хулигани, допълни премиерът в изявлението си в социалната мрежа
Полицаите се държат като футболни хулигани, допълни премиерът в изявлението си в социалната мрежа

Вътрешният министър Румяна Бъчварова има пълната подкрепа на премиера Бойко Борисов.

Чувам спекулации за отстраняването на министър Румяна Бъчварова. Искам ясно да се знае, че тя има пълната ми и категорична подкрепа.

Това заявява Борисов на личната му страница във Facebook, пише DNES.bg.

Бъчварова, посочва той, е изключително разумна и балансирана жена. Тя може да не е от системата, но години наред политическото ръководство се бъркаше в работата на професионалното ръководство на МВР, пише Борисов.

В случая професионалното ръководство има свободата да провежда операции и действия такива, каквито счита за правилни, допълва премиерът.

Борисов изтъква, че предложенията за свиване на разходите са на финансовия министър, а той самият ги е одобрил.

По повод протестите на полицаите Борисов казва, че направеното вчера като разбиране и компромиси към тях е било максималното в знак на уважение към техния труд.

Това, което притеснява истински Борисов, виждайки част от протестиращите, е страхът на хората от това какви хора ни охраняват.

„Ние никога не сме отказвали диалог, а вчера гледах клипове във Facebook и останалите социални мрежи, където част от протестиращите полицаи в поведението си не се различаваха от феновете на футболните агитки. Неслучайно и журналисти, и граждани се възмутиха. Това наистина ме притеснява. Аз разбирам техните притеснения, но считам, че служителите на реда трябва да са пример за това какво не трябва да се прави“, пише премиерът.

"Трябва да е ясно, казва Борисов, че нито заплатите им се намаляват, нито привилегиите, а „ просто ги привеждаме в следващите години, защото заради това, което сме заварили, финансовите и пенсионните ни системи няма да издържат. Бюджетните дефицити налагат да се правят съкращения и да се оптимизират разходите“.
Борисов изтъква също обаче, че „несправянето с кражбите, с битовата престъпност, ако щете и с техните преки задължения, означава, че там трябва да се направи реформа и качеството на работата да бъде такова, каквото хората очакват“.


Надявам се колегите да го разберат правилно. А тези, които притесниха гражданите с незаконни протести и създадоха огромни задръстванията, би следвало да си понесат последствията от закона, категоричен е Борисов.

За управленската коалиционна формула Бойко Борисов заявява, че според него тя е успешна.

Резултатите от изборите красноречиво и категорично показват, че управляващото мнозинство е стабилно и правителството ще продължи да изпълнява програмата си и заложените в нея реформи, заявява премиерът.

За изборните резултати Бойко Борисов констатира, че крайният резултат от изборите показва, че двете формации ГЕРБ и РБ са се представили добре. „Поздрави за резултатите трябва да получат и още няколко партии, които взимат места в общинските съвети, дори и да нямат кметове.

БСП заслужава поздравление, защото в много градове се бориха много мъжки и резултатите им се решиха с много малко гласове. Същото важи и за ДПС, и за АБВ“, пише Борисов.

По повод коментарите, че Реформаторският блок хиперболизира резултатите си, Борисов посочва, че според него поотделно партиите в Реформаторския блок имаха желание да си припишат повече от собствения им успех.

Но е факт, че Реформаторският блок като цяло се представи добре в няколко областни града.

Борисов обяснява позицията си към Движението за права и свободи.

„Стратегически аз считам, че българските мюсюлмани, каквито и в ГЕРБ за радост има много, имат своето място в политиката и не трябва това да бъде радикализирано. И с резултатите от изборите те го доказаха“.

Източник: DNES.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари