Бой на депутати в тайванския парламент

0
Опозицията окупира сградата в знак на протест срещу "тиранията" на правителството
Опозицията окупира сградата в знак на протест срещу "тиранията" на правителството

В тайванския парламент днес се стигна до сбиване, след като депутати от управляващата Демократическа прогресивна партия (ДПП) преодоляха преградите, издигнати от основната опозиционна Националистическа партия (Гоминдан), предаде Ройтерс.

Опозицията бе окупирала сградата в знак на протест срещу "тиранията" на правителството.

В Тайван сбиванията и протестите в сградата на парламента не са рядкост, отбелязва Ройтерс, цитиран от БТА.

Повече от 20 депутати на Гоминдана окупираха снощи сградата на законодателния орган, като блокираха входа в главната зала с вериги и столове. Опозицията твърди, че правителството се опитва да прокара законодателство в своя изгода, а освен това настоява президентът да оттегли номинацията на свой близък сътрудник за пост във висш контролен орган.

Днес депутатите от ДПП събориха своеобразните барикади пробиха си път до залата и заобиколиха трибуната, където се бяха струпали депутатите от Гоминдана. Последваха сбивания и крясъци, тъй като депутатите от Гоминдана заедно с новия млад председател на парламента Джони Чиан, се опитаха да запазят контрола си над трибуната. Накрая Чиан я напусна и бе изблъскан през една от страничните врати.

След тежкото си изборно поражение на парламентарните и президентски избори през януари Гоминдана започна снощи протести в парламента. Партията традиционно подкрепя близките отношения с континентален Китай, който смята Тайван за част от територията си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари