Богомил Николов: Високите цени се усещат различно от отделните домакинства

1
Колкото по-малки са доходите, толкова повече пари се отделят за храна, заяви експертът
Колкото по-малки са доходите, толкова повече пари се отделят за храна, заяви експертът Снимка: БГНЕС

Колкото по-малки са доходите, толкова повече пари се отделят за храна, заяви експертът

Високите цени и инфлацията се усещат различно от отделните домакинства - колкото по-малки са доходите, толкова повече пари се отделят за храна. Това каза директорът на Асоциация "Активни потребители" Богомил Николов, съобщава БНР.

По думите му, България трябва да засили производството на селскостопански стоки.

"България от един крупен износител, бавно и постепенно през годините се превърна във вносител. От там съответно внасяме и всичките тези ценови рискове. Когато в другите държави вървят някакви процеси на инфлация, тя се предава и в България и за мен най-добрия отговор на България е да направи всичко възможно да спре тези процеси на намаляващо производство и засилването на производството на селскостопанска продукция, най-вече плодове и зеленчуци, би неутрализирало тези процеси", посочи още Николов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари