Богдан Богданов: Ръководители на дружества получават над 12 000 лева месечно

0
Министърът стартира програма за оздравяване на публичните предприятия и ще орязва заплати
Министърът стартира програма за оздравяване на публичните предприятия и ще орязва заплати Снимка: БГНЕС

Министърът стартира програма за оздравяване на публичните предприятия и ще орязва заплати

С цел оздравяване на дейността и подобряване на ефективността на работата на публичните предприятия към Министерството на икономиката и индустрията (МИИ) бе извършен анализ относно финансовото им състояние, включително и на получените възнаграждения на всички служители, гласи информация на Министерството на икономиката и индустрията.

Установено, че въпреки множеството констатирани управленски проблеми, ръководните органи получават изключително високи възнаграждения (над 12 хил. лв. месечно), независимо от финансовото състояние и постигнатите резултати от предприятията.

С оглед целесъобразното разходване на средствата и предвид предоставената възможност в Закона за публичните предприятия и Правилника за прилагане на Закона за публичните предприятия (ППЗПП), Министерството на икономиката и индустрията намалява значително възнагражденията на органите за управление и контрол на дружествата към МИИ. Освен възнагражденията, ще бъдат ограничени и сумите за представителните разходи и начините за тяхното разходване.

В някои от публичните предприятия продължават проверки и на компетентните органи. При всяка приключила от тях проверка незабавно ще се предприемат мерки за отстраняване на констатираните нарушения и оздравяване на съответното дружество, заявиха още от МИИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари