Богати и известни в настоятелството на Русенския университет

0
Съветът на настоятелите се състои от 7 членове - дарители на висшето училище, личности с активна обществена позиция
Съветът на настоятелите се състои от 7 членове - дарители на висшето училище, личности с активна обществена позиция

Академичният съвет на Русенския университет избра нови членове на Съвета на настоятелите на висшето училище, информира Дарик нюз.

С мнозинство при тайно гласуване бяха одобрени имената на д-р Боряна Манолова (изпълнителен директор на „Сименс България“), Пламен Бобоков (председател на Съвета на директорите на „Приста Ойл Холдинг“) и Станко Станков (управител на „Булмаркет ДМ“).

В Съвета на настоятелите остават досегашният председател, Атанас Бобоков и Пламен Великов, изпълнителен директор на „Мегахим“.

Доц. д-р Мария Фъртунова, директор на дирекция „Политика във висшето образование“ в МОН, запазва позицията си в Съвета на настоятелите на Русенския университет от квотата на министъра на образованието и науката, а представител от Студентския съвет е неговият председател, Моника Карагенова.

Съгласно чл. 35а от Закона за висшето образование към всяко висше училище функционира Съвет на настоятелите, който подпомага академичната общност в осъществяването на ефективно и прозрачно управление и в предоставянето на качествено образование и обучение.

Съветът на настоятелите се състои от 7 членове - дарители на висшето училище, личности с активна обществена позиция, представители на работодатели, на съсловни, браншови и професионални организации, представители на студентския съвет и на министъра на образованието и науката.

Петима от членовете на Съвета на настоятелите се избират от академичния съвет по предложение на ректора, а останалите двама се определят съответно от министъра на образованието и науката и от студентския съвет.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари