БОЕЦ даде Севдалина Арнаудова на прокуратурата

4
БОЕЦ:  сезирахме прокуратурата за необяснимото имотно състояние на Севдалина Арнаудова
БОЕЦ: сезирахме прокуратурата за необяснимото имотно състояние на Севдалина Арнаудова

БОЕЦ:  сезирахме прокуратурата за необяснимото имотно състояние на Севдалина Арнаудова – ПР на премиера Бойко Борисов, както и за твърденията на Васил Божков – Черепа, че тя го е посещавала всеки месец в неговият офис през последните години

Това съобщиха от гражданското сдружение.

Ето какво още пишат от БОЕЦ по случая:

Преди това Божков съобщи, че е платил на Бойко Борисов 60 000 000 лева подкуп, като част от рекета, който премиерът е извършвал през Владислав Горанов, за да бъде прокарана законодателна поправка обслужваща интересите на хазартният бизнес на Черепа. Божков твърди, че е дал парите чрез Горанов и Арнаудова. За част от тези факти и обстоятелства БОЕЦ вече сезирахме ВКП.

Севдалина Арнаудова и Бойко Борисов.

В своят профил Севдалина Арнаудова отговори на твърденията на Божков, като нейните публикации предизвикват повече въпроси от отговорите, които дава. Тя признава, че познава Божков и че го е посещавал многократно. Заявява, че: „От момента, в който работя за българското правителство, всичките ми срещи с български бизнесмени са били в изпълние на служебните ми задължения и са заснети от камера и микрофон не само от мен самата, а и от десетки медии.“, но веднага след това казва точно обратното; „И да, когато съм се виждала с Вас, г-н Божков, съм била наясно, че Вие сте с камера и микрофон, а аз не съм.

Остава без отговор въпросът какви „служебни задължения“ изпълнява ПР-ката на премиера Бойко Борисов при ежемесечните си посещения в офиса на Черепа. Арнаудова намеква, че Божков е отправял към нея настоятелни предложения от интимен характер и я е преследвал (както можем да предположим от нейните думи), но тя ги е била отхвърлила. Въпреки това е продължавала да го посещава, като е водила със себе си и своят съпруг и приятели. Съдейки от имотното и състояние, той не само я е преследвал, ами я е и настигнал. Севдалина Арнаудова съобщава и че нейният баща е дългогодишен служител във фирма на Васил Божков, като е получавал от него „бонус и каляска“ и Божков го е пращал да му „пази имотите“, каквото и да означава това.

Налага се впечатление, че за да се покрие скандала за поисканите и платени от Божков 60 000 000 лева подкуп на Бойко Борисов, Арнаудова се опитва да вкара събитията в битово-интимен сюжет. А нашата цел да е установим и покажем истината. Истината за мафиотският характер на управляващите в лицето на Борисов, Пеевски, Гешев и обкръжението им. Самият Васил Божков до скоро бе част от това мафиотско статукво, но опита на Борисов и Пеевски да му отнемат бизнеса, за да нахранят глутницата си от калинки и корумпирани служители и магистрати го принуди да отговори на ударите им и да започне да говори. В цял свят мафията бива разбивана, когато някой от вътре по една или друга причина наруши омертата и започне да осветлява нейните престъпни схеми и участниците в тях.

Публикуваме текста на сигнала:

ДО: ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

относно

съмнения за извършени престъпления – корупция, незаконно забогатяване, укриване на доходи, рекет, изнудване и други престъпления от общ характер извършени от лицето Севдалина Арнаудова – ПР на премиера Бойко Борисов.

На 07.06.2020г. на електронният сайт на вестник „СЕГА” е публикуван материал на разследващият журналист Атанас Чобанов, главен редактор на сайта за разследваща журналистика „Биволъ”. От публикуваните данни става ясно, че Севдалина Арнаудова, работеща към Министерски съвет на Република България, като ПР на премиера Бойко Борисов е придобила през последните няколко години два имота на обща стойност над 1 400 000 лв. В материала на Чобанов са представени данни от имотният регистър, както и снимки на имота.

В извадката от имотния регистър е записано: Поземлен имот, пл.No – 323, парцел – 17, площ по док. – 1160.000 кв. м., местност – ВИЛНА ЗОНА МАНАСТИРА, ПОЗЕМЛЕН ИМОТ обл. СОФИЯ-СТОЛИЧНА, общ. СТОЛИЧНА, с. Бистрица. Къщата е с ипотека от ДСК. Имотът е придобит в средата на миналата година и е вписан през юли 2019 г.

Освен вилата семейството на Арнаудова има и апартамент от 198 кв. в София за 352 000 лв.“, пише още Чобанов. Според данните от имотния регистър става дума за „Самостоятелен обект в сграда, пл.No – 573, парцел – 9, площ по док. – 198.540 кв. м., АПАРТАМЕНТ; обл. СОФИЯ-СТОЛИЧНА, общ. СТОЛИЧНА, гр.София. Купен е с ипотека от ДСК през 2015 г., която е свалена през 2020 г. Размерът на кредитите, които Арнаудови са взели, както и размера на погасеният кредит будят основателни съмнения. До данни на Чобанов, първият апартамент е взет с ипотечен кредит за 150 000 евро, който е изплатен за 57 месеца – средно 5260 лв на месец. Кредитът за къщата е в размер на 500 000 евро. И двата кредита са взети от ДСК. Съпругът на Севдалина Арнаудова, Делян Димитров работи в „Булгартрансгаз”, което е държавна компания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари